Με την καθιερωμένη τελετή της δέησης και της κατάθεσης στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας, Προσκόπων και Οδηγών, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (24/3) στο χώρο της κεντρικής πλατείας, μπροστά στον έφιππο ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη παρουσία των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεκίνησε ο διήμερος εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καρδίτσα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Κων. Ζαχαρής και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρ. Καριντζιά που σε δηλώσεις τους εξήραν τη σημασία οι αξίες και τα ιδανικά που οδήγησαν στον αγώνα του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία να μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές

Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μεγάλη εθνική μας επέτειο του 1821, που σφράγισε την δημιουργία του Ελληνικού κράτους, τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρής. Είμαστε εδώ με την νεολαία της πόλης μας, συνέχισε, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους μεγάλους αγωνιστές σαν μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρ. Καριντζιά, σημείωσε πως σήμερα τιμάμε τον αγώνα όλων αυτών των Ελλήνων που έδωσαν την ψυχή τους και ότι είχαν και δεν είχαν για την πατρίδα και ελπίζουμε η νέα γενιά, που βρίσκεται εδώ, να φανεί αντάξιά τους.

Προηγήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Στις 12 η αυριανή παρέλαση

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου κορυφώνονται αύριο στις 12 το μεσημέρι με την παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Σωμάτων Ασφαλείας και Κ.Ε.Σ.Ν.

Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς θα χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Στις 08:30 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας ενώ στις 11.15 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Βάϊο Φροξυλιά, Εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Στις 11:30 π.μ. μετά το πέρας της δοξολογίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, τον κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, τον εκπρόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς.

Στις 17:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων, ενώ στις 18.00 στον ίδιο χώρο θα γίνει η υποστολή της σημαίας.

karditsaLive.net