«Θα είμαι και πάλι ο πρωθυπουργός με τη δική σας ισχυρή εντολή την 21η Μαΐου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η φετινή άνοιξη φέρνει και τη νέα νίκη, τη νέα τετραετία της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης ΝΔ».

«Ελάτε να βάλουμε μαζί το στοίχημα ότι θα είναι γαλάζια και η Αχαΐα», συνέχισε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα ποτάμι που ενώνεται και θα πει όχι δεύτερη φορά στη συμφορά και θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή.

«Οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Θα κρίνουν αν θα πάμε μπροστά ή πίσω», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση από το 2019 και τόνισε πως η οικονομία έμεινε όρθια και η κοινωνία, παρά την προσπάθεια κάποιων να διχάσουν, έμεινε δυνατή και ενωμένη.

«Πολιτεία και πολίτες μαζί κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες», πρόσθεσε και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019. «Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικης οικονομίας που βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Υπό μία προϋπόθεση: να έχουμε μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Και τότε δεσμεύομαι προσωπικά η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019. «Η χώρα σκορποχώρι, στην οποία δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ορθάνοιχτα στη στεριά δεν υπάρχει πια. Στον Έβρο ο φράχτης επεκτείνεται και οι παράνομες εισροές μεταναστών έχουν σχεδόν μηδενιστεί», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «οι αλλεπάλληλες κρίσεις καθυστέρησαν πτυχές του έργου, αναγνώρισα τα όποια σφάλματα έγιναν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Δεν επικαλέστηκα ποτέ όμως τις κρίσεις ως άλλοθι, ούτε κρυφτήκαμε από τα λάθη μας. Η κάλυψη των κενών που εντοπίστηκαν στην πρώτη θητεία γίνονται προτεραιότητες για τη δεύτερη».

Έθεσε ως πρώτο στόχο για τη νέα τετραετία την αύξηση των μισθών κατά 25% μέχρι το 2027, έκανε λόγο για νέο μισθολόγιο για το δημόσιο, την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Προϋπόθεση γι’ αυτή την πολιτική, όπως είπε, «είναι να έχουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από την Ευρώπη, με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, είπε: «Έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που, αφού απέτυχε ως κυβέρνηση, απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Μίζερος και σκοτεινός, σαν τα δικά του διαφημιστικά μηνύματα. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα του 2023. Σε όλα λέει ‘’όχι’’. Ο κ. Τσίπρας τάζει και πάλι τα πάντα στους πάντες. Από τη σύγκρουση, προτιμώ τη σύγκριση. Δεν μπορεί να έχει κάνει σύνθημα το ‘’δικαιοσύνη παντού’’ και να έχει δίπλα του τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο κ. Παππά. Στη σύγκριση προγραμμάτων και συνέπειας ο κ. Τσίπρας δίνει λευκή κόλλα. Έκλεψε μέχρι και το ‘’συμβόλαιο αλλαγής’’ από το ΠΑΣΟΚ».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Τώρα ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενεργοποιήσει τη νάρκη της απλής αναλογικής. Στόχος του η σύγχυση και το χάος. Τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις εβδομάδες; Κλείνει τώρα το μάτι στις ψήφους του κ. Κασιδιάρη».

Αντίπαλος της ΝΔ, είπε, «είναι η ακυβερνησία και η κάθε συνεργασία που μπορεί να οδηγήσει στην παραλυσία». Η Ελλάδα, σημείωσε, «δεν πρέπει να ρισκάρει όσα πέτυχε και να κινείται σε θολό τοπίο με θολές δηλώσεις. Δεν γίνεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να προσβάλλει τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι πρωθυπουργός δεν πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, αλλά ο άγνωστος χ».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «όσο αυτοί τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον της πατρίδας μας».

Ο τόπος σήμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, «έχει ανάγκη καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση στην ηγεσία. Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;».

Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά, σημείωσε. «Η σταθερή κυβέρνηση είναι εθνική αναγκαιότητα. Πολλά παλιά ιδεολογικά σύνορα ήδη ξεθωριάζουν. Οι Έλληνες ενώνονται και πάλι».

euro2day.gr