Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Για πότε πέρασαν οι γιορτές, για πότε τα δέντρα ξεστολίστηκαν, για πότε φτάσαμε στη μέση του κρύου Γενάρη.

Προστατευτείτε όσο μπορείτε από τις ιώσεις που κυκλοφορούν, μα κι αν κολλήσετε, ο χρόνος θα περάσει καλύτερα και πιο γρήγορα συντροφιά με αξιόλογα εκδοτικά αναγνώσματα.

1-Από τις Εκδόσεις Ίαμβος κυκλοφορεί το βιβλίο «Αγάπης Δάκρυα» της συγγραφέως Μαργαρίτας Αναστασίου. Η εικονογράφηση είναι της ίδιας.

Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό και όμορφο παραμύθι. Μιλά για ένα αστέρι που θέλει να μάθει την αγάπη. Ψάχνει την αληθινή και άδολη αγάπη, όπως κατ’ επέκταση κάνει κι ο κάθε άνθρωπος.

Βλέπει μια μητέρα να αγκαλιάζει το παιδί της αλλά όταν πλησιάζει περισσότερο αντιλαμβάνεται πως ο μέθυσος πατέρας θυμώνει με το αγόρι. Απογοητευμένο το αστέρι, ακολουθεί ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι ενώ μετά από λίγο διαπιστώνει πως το «εμείς» μετατρέπεται γρήγορα στο «εγώ».

Μέσα από τις διάφορες απογοητεύσεις το αστέρι μας ζητά από τη μητέρα Νύχτα να το μεταμορφώσει σε διάφορα πράγματα, ώστε να βρει την αγάπη, μα κάθε φορά απογοητεύεται κι αναρωτιέται αν πράγματι υπάρχει αληθινή αγάπη. Εσείς τι λέτε, θα τη βρει;

Το «Αγάπης Δάκρυα» είναι μια ιστορία που μας δείχνει πως αυτός που αγαπάει ανιδιοτελώς, σε αποδέχεται, σε στηρίζει και θυσιάζεται χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένα αστέρι ανήσυχο γυρεύει να βρει την αγάπη στη χώρα των ανθρώπων. Η αναζήτησή του αυτή το εγκλωβίζει στη γη και η μοναδική ευκαιρία που έχει για γυρισμό στον ουρανό, είναι να περάσει μέσα από τα δάκρυα της αγάπης.

Θα μπορέσει τελικά να βρει τον δρόμο της επιστροφής;

Κι επειδή τα παραμύθια περνάνε συχνά απ' τη ζωή μας, όποιος θέλει να βρει την απάντηση, ας ακολουθήσει το αστέρι, που τόλμησε να ψάξει της αγάπης τα δάκρυα…

Συγγραφέας: Μαργαρίτα Αναστασίου

ISBN: 978-618-5119-95-9

Αρ. σελίδων: 32

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ίαμβος

2-Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο «Το όνειρο της Ερήμου» της σειράς Ο θησαυρός της Δαμασκού της συγγραφέως Δανάης Ιμπραχήμ.

Η συγκεκριμένη σειρά φαντασίας είναι μία ιστορία μαγείας, περιπέτειας και σεβασμού για το διαφορετικό. Μια γεφύρωση της Ανατολής με τη Δύση. Ένας στρατιώτης και ο ξάδερφος του ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη στη Δαμασκό για να βρουν ένα θησαυρό με βοηθό την κόρη του χαλίφη, τη σουλτάνα Ααζίν, η οποία διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις. Αντιμετωπίζουν εχθρούς και μεσαιωνική ημιμάθεια.

Βρίσκουν μάχες αντί για συμμαχίες έναντι στον κοινό εχθρό που είναι κάθε πλάσμα των σκιών.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ιστορικής φαντασίας που διαδραματίζεται στη μεσαιωνική Συρία, το έτος 674 μ.Χ. Οι Ααζίν, Αστέριος και Σπανός έχουν τον θησαυρό του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Δ’ και πρέπει ν γυρίσουν στην Κωνσταντινούπολη. Η επιστροφή όμως, δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς η περιπλάνησή τους στην έρημο εγκυμονεί κινδύνους. Τόσο διαφορετικοί και συνάμα τόσο ίδιοι. Θα μάθουν ο ένας απ’ τον άλλο; Θα καταφέρει ο καθένας τους να βρει τον δικό του θησαυρό;

Η περιπέτεια στη Δαµασκό δεν φαίνεται να έχει τελειώσει. Ο Αστέριος καλείται να πάρει µια σηµαντική απόφαση όσον αφορά τον πολυπόθητο θησαυρό του αυτοκράτορα. Η δαιµονική φύση αυτού του πλάσµατος, όµως, δεν είναι το µόνο του πρόβληµα. Ο Ρωµαίος στρατιώτης πρέπει να σωθεί από την κατάρα της Λίλιθ και τη µήνη του χαλίφη.

Θαύμασα την εξαιρετική δράση που διαδραματίζεται χέρι χέρι με τη γρήγορη πλοκή του αναγνώσματος. Αρχαίοι θεοί, μυθικά πλάσματα, μοχθηρές οντότητες, τζίνι, θρύλοι στα παζάρια της Δαμασκού, με φόντο τη φιλία των βασικών πρωταγωνιστών. Εμπόδια, φαντάσματα του παρελθόντος, κατάρες μέσα σε οάσεις και αμμοθίνες, συγκρούσεις, μυστικές αποστολές και ειδύλλια. Βυθίστηκα σε μια ατμόσφαιρα παραμυθιού, μυστηρίου κι ανατροπών. Πώς αλληλεπιδρά το χαλιφάτο με τα τεκταινόμενα της αυλής;

Λόγος απλός, με ρομαντικά και ιστορικά στοιχεία, εξελιγμένοι χαρακτήρες, μικρές υπερφυσικές πινελιές, μια γενική ματιά στην αραβική κουλτούρα. Έντονες εικόνες κι ολοζώντανες σκηνές.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Μια φορά κι έναν καιρό, ένας άντρας από την Κωνσταντινούπολη ήρθε στη Δαµασκό αναζητώντας χρυσάφι. Διέσχισε ερήµους, οάσεις, ατελείωτους ξηρούς λόφους, µέχρι που έφτασε σε µία πηγή. Γονάτισε µπροστά στο νερό, ζήτησε καθοδήγηση, και µπροστά του εµφανίστηκε µια νεράιδα, αγγελικά πλασµένη.

Ταξίδεψαν µαζί, διέσχισαν όλη τη Συρία, µε µόνο όπλο τη συνεργασία τους. Μέχρι που κάποια στιγµή, συνέβη το ανεπανόρθωτο. Ερωτεύτηκαν».

Η περιπέτεια στη Δαµασκό δεν φαίνεται να έχει τελειώσει. Ο Αστέριος καλείται να πάρει µιασηµαντική απόφαση όσον αφορά τον πολυπόθητο θησαυρό του αυτοκράτορα. Η δαιµονική φύση αυτού του πλάσµατος, όµως, δεν είναι το µόνο του πρόβληµα. Ο Ρωµαίος στρατιώτης πρέπει να σωθεί από την κατάρα της Λίλιθ και τη µήνη του χαλίφη.

Συγγραφέας: Δανάη Ιμπραχήμ

ISBN: 978-960-626-378-1

Αρ. σελίδων: 594

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Πηγή

3-Από τις Εκδόσεις Ίαμβος κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα όνειρα που άργησαν» της συγγραφέως Δήμητρας Κουρτελλή.

Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο ύφος κι εκ βαθέων γραφή για την αγάπη, τον αληθινό έρωτα δυο νεαρών παιδιών και τη δύναμη της θέλησης για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ένα βιβλίο που αγγίζει την ψυχή σου και δίνει δύναμη να προχωρήσεις.

Ο Αργύρης και η Μαριώ ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και κυνήγησαν τ’ όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τα παιδιά τους. Η προσπάθεια να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους έγινε εφιάλτης, με κακουχίες, πόνο και βάσανα, μα η ελπίδα απλά ξεκουραζόταν. Στο τέλος, ο καθένας παίρνει ό, τι του αξίζει κι η αλήθεια βρίσκει τον δρόμο της.

Ένα ανάγνωσμα για τις ανατροπές της ζωής και για τις επιθυμίες και τα όνειρα που αργούν να πραγματοποιηθούν. Παρ’ όλες τις ανηφόρες, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πολλές φορές η ζωή ανατρέπεται και τα όνειρα αργούν να πραγματοποιηθούν. Δεν γνωρίζει κανείς τι επιφυλάσσει το μέλλον. Πάντα θα υπάρχει η ανηφόρα στην πορεία, αλλά, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Απλά, κοιμάται μέχρι την κατάλληλη στιγμή και τότε τα όνειρα, οι επιθυμίες και οι ελπίδες πραγματοποιούνται.

Ο Αργύρης και η Μαριώ ήταν δυο νέοι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και κυνήγησαν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής για τα παιδιά τους. Όπως κάθε νέο ζευγάρι, έτσι κι αυτοί, προσπάθησαν να κάνουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους πραγματικότητα. Όμως, αυτή η προσπάθεια έγινε εφιάλτης και οι ελπίδες νόμισαν πως έσβησαν, αλλά αυτές κοιμήθηκαν.

Έζησαν κακουχίες και πόνο. Έπεσαν και σηκώθηκαν. Βασανίστηκε η ψυχή τους κι όλη η ζωή τους ανατράπηκε. Μαζί μ’ αυτούς υπέφεραν κι άλλοι. Όμως, ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει και η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο για το φως.

Συγγραφέας: Δήμητρα Κουρτελλή

ISBN: 978-618-5688-05-9

Αρ. σελίδων: 360

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ίαμβος

4-Από τις Εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο «Η διαδρομή» του συγγραφέα Θανάση Σταθόπουλου.

Η ιχνηλασία μιας ολόκληρης εποχής. Ένα συνταρακτικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας από το 1960 ως τις μέρες του κορονοϊού, μέσα από τον διαρκή αγώνα ενός Έλληνα της εργατικής τάξης. Οι αναποδιές, οι καλές στιγμές, τα απρόβλεπτα και τα εθιμοτυπικά μιας παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας.

Ένα διαφορετικό κοινωνικό μυθιστόρημα-ταξίδι στην ιστορία για την Ελλάδα του ‘60 μέχρι και τις μέρες μας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: “Οι ζωές μας, οι ζωές όλων των πολιτών αυτής της χώρας, ουσιαστικά δεν μας ανήκουν…”

Βήμα-βήμα η διαδρομή ενός ‘’καθημερινού ‘’ πολίτη. Πορεία προς το όνειρο με στήριγμα και βάση εξόρμησης την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Οι αναποδιές, οι καλές στιγμές, τα απρόβλεπτα και τα εθιμοτυπικά που ορίζουν και ενίοτε καθορίζουν το αποτέλεσμα. Όλα μοιάζουν να περιστρέφονται γύρω από αυτό που τα δημιούργησε, από μια Μάνα για όλους και όλα.

Ο αγώνας του Αναστάση είτε στη βαλκανική Ελλάδα των ‘60ς-΄70ς είτε στην εξευρωπαϊσμένη του 21ου αιώνα είναι αδιάκοπος και σκληρός.

Οι πολιτικές καταστάσεις και οι εμπνευστές τους δεν ευνοούν τους ονειροπόλους αλλά και ευπροσάρμοστους βιοπαλαιστές.

Ο ‘’μεγάλος’’ Καραμανλής της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας της ‘’Αλλαγής’’, ο Σημίτης του εκσυγχρονισμού, ο Κώστας Καραμανλής του εφησυχασμού, ο Γιώργος Παπανδρέου του Καστελλόριζου, ο Τσίπρας της πρώτη φορά Αριστεράς.. κούφια λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις..από μια Μάνα Ελλάδα ξεπηδούν όλοι τους..

Μια Μάνα που πεθαίνει θαρρείς ταυτόχρονα με τον ερχομό της ελπίδας!

Η ιχνηλασία μιας ολόκληρης εποχής. Ένα συνταρακτικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας από το 1960 ως τις μέρες του κορονοϊού, μέσα από τον διαρκή αγώνα ενός Έλληνα της εργατικής τάξης.

Συγγραφέας: Θανάσης Σταθόπουλος

ISBN: 978-960-626-589-1

Αρ. σελίδων: 320

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Πηγή

5-Από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το βιβλίο «Τα μυστικά της Πάνας» του συγγραφέα Αλέξανδρου Κελτσόπουλου.

Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό βιβλίο που μας δείχνει τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές κάθε ζευγαριού που γίνεται πρώτη φορά γονιός, πόσο μάλλον διδύμων. Η νέα πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν, γονείς και παιδιά, είναι δύσκολη, καθώς αλλάζει εντελώς το πρόγραμμα και οι συνήθειες, με κυριότερο τον ύπνο. Δεν υπάρχει κάποιο ειδικό εγχειρίδιο για να είσαι «καλός» γονιός, απλώς βουτάς στα βαθιά και κολυμπάς με πυξίδα το ένστικτο και σωσίβιο την αγάπη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορείς να προετοιμαστείς με τίποτα, όσο φιλότιμα και να διαβάσεις τα σχετικά εγχειρίδια, όσο και να κουβεντιάσεις με γνωστούς, όσο και αν πιστεύεις ότι είσαι μια ειδική κατηγορία που μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα, είναι η πατρότητα. Πώς ξαφνικά πηδάς από το ρόλο του γιου στο ρόλο του πατέρα; Άλμα πίστεως χωρίς αλεξίπτωτο με πιθανή προσγείωση σε ενεργό ναρκοπέδιο. Ξενύχτι επιπέδου εκπαίδευση Ο.Υ.Κ και προβλήματα που δε φανταζόσουνποτέ ότι μπορεί να εμφανιστούν στο διάβα σου.

Και εκεί που νομίζεις ότι τα όριά σου είναι ένα αχνό σημαδάκι στον ορίζοντα, έρχονται οι πρώτες φορές που θα μηδενίσουν το κοντέρ και θα ισορροπήσουν τα πάντα μέσα σου. Το πρώτο χαμόγελο, το πρώτο αγκού, το πρώτο μπουσούλημα, η πρώτη τούμπα, το πρώτο μπαμπά… ανεξάντλητη λίστα που σε κάνουν να ζεις τη ζωή από την αρχή, τόσο ξυπνώντας μνήμες όσο γεννώντας νέες παραστάσεις που παρακαλάς για πάντα να μείνουν αποτυπωμένες.

Πατρότητα, λοιπόν, το πιο δύσκολο και υπέροχο ταξίδι που μπορεί να κάνει κανείς, δοσμένο μέσα από ένα καυστικό χιουμοριστικό κείμενο που γράφτηκε κυρίως 2 με 5 το πρωί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφευχθεί η συνταγογράφηση.

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κελτσόπουλος

ISBN: 978-960-468-324-6

Αρ. σελίδων: 94

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

6-Από τις Εκδόσεις Ιβίσκος κυκλοφορεί το βιβλίο «Σούζυ Πάλλη Trosch» της συγγραφέως και διατροφολόγου Μυρτώς-Μαρίας Μυλωνά.

Ένα ευχάριστο βιβλίο ευζωίας που δεν ψεύδεται. Μια παρακινητική ιστορία για τη θεραπεία της παχυσαρκίας οριστικά.

Κάθε σώμα την ιστορία του. Έτσι κι η Σούζυ. Πολύπλοκες δυσκολίες της καθημερινότητας που περιγράφονται ξεκάθαρα μέσα απ’ την διατροφική συμπεριφορά. Έχουμε ευθύνη της φροντίδας μας προς μια καλύτερη ζωή;

Οι άνθρωποι αλλάζουν, όταν πραγματικά το θελήσουν. Πιστεύτε το!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κάθε σώμα έχει να πει μια ιστορία. Δυσκολίες της καθημερινότητας που περιγράφονται ξεκάθαρα μέσα από τη διατροφική συμπεριφορά. Μια τέτοια είναι και η ιστορία της Σούζυ.

Η Σούζυ είναι εδώ για να μοιραστεί την ιστορία της όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το σώμα της. Ένα σώμα που αλλάζει και μετασχηματίζεται διαρκώς από λιγότερα σε περισσότερα κιλά, εκφράζει άλλοτε την ικανοποίηση και άλλοτε τη δυσαρέσκεια. Η Σούζυ είναι μια κανονική γυναίκα. Ξέρεις, από αυτές, τους άτλαντες που σηκώνουν το βάρος όλου του κόσμου στις πλάτες τους και ο βασικός τους περιορισμός είναι το κυνήγι με τον χρόνο, σε όλα τα επίπεδα.

Με αφορμή λοιπόν το βάρος ξεκινά ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης με οδηγό το σώμα της που λέει πάντα και μόνο την αλήθεια. Και επειδή οι λέξεις έχουν περιορισμούς σου προτείνω να ακούσεις πίσω από αυτές, να διαβάσεις το βιβλίο με την καρδιά σου και όχι με το κεφάλι σου.

Συγγραφέας: Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά

ISBN: 9786185505677

Αρ. σελίδων: 188

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ιβίσκος