Με πόνο στο στήθος και 37,5 πυρετό για παραπάνω από οχτώ ώρες παρέμεινε την Τρίτη το απόγευμα στον προθάλαμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ένας 21χρονος νεαρός, έως ότου τον καλέσουν από την γραμματεία, ώστε να υποβληθεί στις αναγκαίες εξετάσεις.

Δραματικό ήταν το απόγευμα της Τρίτης για έναν νεαρό, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο σπίτι του ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος με αποτέλεσμα οι γονείς του, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Βόλου, να τον παραπέμψουν να πάει στο Νοσοκομείο.

Συνοδευόμενος από τον αδερφό του ο 21χρονος έφτασε στις 3 το μεσημέρι στα Επείγοντα του Αχιλλοπουλείου περιγράφοντας στο τμήμα διαλογής τι ακριβώς νιώθει. Ο 21χρονος όχι μόνο πονούσε στο στήθος, αλλά είχε ανεβάσει στα ξαφνικά πυρετό, χωρίς, όμως να έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του ανησύχησαν, φοβούμενοι την εκδήλωση καρδιολογικού επεισοδίου.

Από τον νεαρό ζητήθηκε να περιμένει καθώς, ήδη, τα περιστατικά που κατέφθαναν στο νοσοκομείο Βόλου, είτε κατά μόνας είτε με τη συνοδεία ασθενοφόρου ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα τα ΤΕΠ να έχουν «μπουκώσει». Οι ώρες, όμως, περνούσαν και ο πόνος του 21χρονου μεγάλωνε, αλλά ο ίδιος δεν είχε κανένα νεότερο από τη γραμματεία, παρά τις συνεχόμενες ερωτήσεις του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πατέρας του 21χρονου αναφέρει ότι η απάντηση που λάμβανε ο γιος του, όταν έφτανε να ρωτήσει πότε επιτέλους θα τον πάρουν για εξέταση ήταν ότι «υπάρχουν πιο σημαντικά περιστατικά να φροντίσουμε».

Ο 21χρονος όχι μόνο βρισκόταν στην αναμονή για οχτώ ώρες, μέχρι τις 11 το βράδυ που εισήλθε για εξετάσεις, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια δεν είχε καμία ενημέρωση για το πόσο ακόμη θα χρειαστεί να περιμένει.

«Αλλαζαν οι βάρδιες, έφευγαν οι γιατροί και το παιδί μου καθόταν και περίμενε» εξηγεί ο πατέρας του 21χρονου, ο οποίος, επισημαίνει ότι απευθύνθηκε πρωτίστως σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος παρέπεμψε την οικογένεια του νεαρού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ώστε να γίνει πλήρης κύκλος εξετάσεων.

Μετά από οχτώ ώρες στην αναμονή ο 21χρονος υποβλήθηκε τελικά σε μία σειρά εξετάσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Του χορηγήθηκε ορός, προκειμένου να του περάσει ο πόνος, αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο καρδιοπάθειας.

«Δηλαδή αν ήταν κάτι πιο σοβαρό και το παιδί μου πάθαινε έμφραγμα; Θα περίμενε τόσες ώρες στην είσοδο των ΤΕΠ» διερωτάται απογοητευμένος ο πατέρας του.

Να σημειωθεί ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έφυγαν ο διευθυντής του Τμήματος Ηλίας Καραμέτος και η καρδιολόγος Ευαγγελία Νάκου.

Από την Δευτέρα 1η Ιουλίου στα Επείγοντα απασχολούνται ένας μόνο μόνιμος γιατρός και δύο ειδικευόμενοι στο τμήμα, ενώ στην Ορθοπεδική και στο Χειρουργικό τμήμα επίκεινται άλλες δύο παραιτήσεις μόνιμων γιατρών.

Καθημερινά στα Επείγοντα προσέρχονται περισσότερα από 250 περιστατικά, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν οι εναπομείναντες ιατροί.

Την ώρα που από το ΤΕΠ αποχώρησαν δύο μόνιμοι γιατροί, η διοίκηση του Νοσοκομείου αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη 8 γιατρών σε μόνιμες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων μία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Ιωάννα Μπουροπούλου (Ταχυδρόμος)