«Ο αγροτικός κόσμος της επαρχίας Ελασσόνας πληρώνει τις αδικίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τις επαφές που είχε στα χωριά της περιοχής Λυκούδι, Άζωρο, Φαρμάκη, Μηλέα και Σαραντάπορο.

Όπως τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «τα χωριά αυτά αναστενάζουν από τα αδιάθετα αμύγδαλα τα οποία δεν μπορούν να πουλήσουν οι παραγωγοί και από τις εκκρεμείς αποζημιώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μία ακόμη αδικία όμως είναι και η μη αποζημίωση των σταφυλιών και των ροδάκινων στην επαρχία Ελασσόνας.

Διαπιστώνουμε κάθε ημέρα πως η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταγράφει αμέτρητες αδικίες στον πρωτογενή τομέα. Όλες αυτές τις αδικίες τις πληρώνει δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος.

Απαιτείται μια σοβαρή αγροτική πολιτική με συγκεκριμένη στόχευση στον μικρομεσαίο παραγωγό και με ουσιαστικά κίνητρα ενίσχυσης των συνεργατικών σχημάτων.

Η επαρχία Ελασσόνας αξίζει πολλά περισσότερα, γιατί εδώ οι άνθρωποι με την εργατικότητά τους παράγουν πρωτογενή εθνικό πλούτο. Ας τους δώσουμε τα αυτονόητα εχέγγυα να συνεχίσουν να παράγουν» κατέληξε.