Ξεκινούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, από το Δήμο Λαρισαίων τα έργα ανάπλασης της οδού Νικηταρά. Με την παράδοση των εργασιών πριν τα Χριστούγεννα, στην περιοχή του Δημοτικού Ωδείου ολοκληρώθηκε η Α΄φάση του έργου “Ανακατασκευή οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου”.

Εως σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις οδούς Ογλ, 23ης Οκτωβρίου, Αμαλίας, Βενιζέλου και κατασκευάστηκε και ο κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Νικηταρά- Κύπρου-23ης Οκτωβρίου-28ης Οκτωβρίου.

Το έργο προϋπολογισμού 2.608.500 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, οι εργασίες της Β’ φάσης του παραπάνω έργου (που περιλαμβάνει την ανακατασκευή των οδών Νικηταρά και Αυξεντίου) θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 .

Την ημέρα αυτή θα ενεργοποιηθεί το σταδίου Β1 της εγκεκριμένης μελέτης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα).

Για το λόγο αυτό θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ (από την οδό Ογλ έως τις οδούς Λ. Κατσώνη-Αγ. Μαρίνης) από την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ καθ’ όλο το 24ωρο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό ΝΙΚΗΤΑΡΑ, η κυκλοφορία των οχημάτων στις γύρω οδούς θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν την πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων και ασφαλτικών, την κατασκευή του νέου ποδηλατόδρομου, νέο δίκτυο οδοφωτισμού και εκτεταμένες φυτεύσεις (σε νησίδες και παρτέρια).

Ο νέος ποδηλατόδρομος που θα κατασκευαστεί θα καταλήγει στον ποδηλατόδρομο της οδού Αιόλου (που πρόκειται να δημοπρατηθεί στο τέλος Ιανουαρίου), και θα συνδέει τον κατασκευασμένο ποδηλατόδρομο της οδού Λ. Κατσώνη – μέσω της οδού Όγλ - με τους κατασκευασμένους ποδηλατόδρομους των οδών Βενιζέλου – Φιλελλήνων - Μ. Αλεξάνδρου – Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ – Ιουστινιανού.