Ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας (24/4) στο Παυσίλυπο οι εργασίες για το στήσιμο του θεματικού πάρκου των Δεινοσαύρων που θα λειτουργήσει από τις 28 Απριλίου ως τις 31 Μαΐου - ενδεχομένως να παραταθεί και για τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου- στο χώρο του άλσους με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Γερανοφόρο όχημα μετέφερε και εγκατέστησε στην είσοδο και τον κεντρικό διάδρομο του Παυσιλύπου δύο από τα σπιτάκια που χρησιμοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα στεγάσουν ένα εκθετήριο με αναμνηστικά είδη του πάρκου και ένα χώρο για αναμνηστικές φωτογραφίες.

Όπως μας ανέφερε ο συνεργάτης της εταιρείας που έχει αναλάβει να…ζωντανέψει τους Δεινόσαυρους στην Καρδίτσας κ. Γ. Παραθύρας αύριο Τρίτη αναμένεται η άφιξη των φορτηγών με τα εκθέματα που θα ξεκινήσουν να στήνονται στο άλσος με την χωροθέτησή τους να γίνεται προς τη δυτική πλευρά (Ληξιαρχείο, Αγ. Κωνστίνος) μέχρι και το χώρο των παγωνιών.

Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει πληροφορίες για το πάρκο των Δεινοσαύρων, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί την Παρασκευή, παρουσία και εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στο εγχείρημα με το ωράριο λειτουργίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα να είναι Δευτέρα –Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 17:00 – 22:00 και Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 22:00.

Ήδη σύμφωνα με τους διοργανωτές το ενδιαφέρον σχολείων από όλη τη χώρα για να επισκεφθούν το πάρκο Δεινοσαύρων είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται ένα σηημαντικό μέρος των σχολικών εκδρομών που οργανώνονται αυτό το διάστημα να έχει προορισμό την περιοχή μας που αποκτά ένα δεύτερο – μετά τη λίμνη Πλαστήρα- σημαντικό πόλο έλξης ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο με ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα.

karditsaLive.Net