Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, με την «Μπάρμπαρα» να καταφτάνει στην πόλη μας.

Το 112 είχε προειδοποιήσει από χθες με μήνυμά του τους Βολιώτες για εκδήλωση επικίνδυνων χιονοπτώσεων, καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως προκύψουν οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου βρίσκονται σε ετοιμότητα. Για τους πολίτες σε περιοχές που ήδη σημειώνονται χιονοπτώσεις, δηλαδή στον ορεινό όγκο, έχουν προωθηθεί και βρίσκονται προς διάθεση στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα ποσότητες αλατιού για την κάλυψη των αναγκών τους. Ο Δήμος Βόλου παραμένει σε ετοιμότητα και για ό,τι νεότερο θα ενημερώνει τους πολίτες με ανακοινώσεις.

Χιονίζει στο Πήλιο
Χιόνι ρίχνει σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, με τις θερμοκρασίες να είναι πολικές. Χαρακτηριστικό ότι στα Χάνια Πηλίου η θερμοκρασία έδειξε τους -9 βαθμούς Κελσίου. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας βρίσκονται στους δρόμους για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

magnesianews.gr