Την Τρίτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για αυτή τη χρονιά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ, ανέφερε πως η τιμή εκκίνησης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 ευρώ/λίτρο. Η τιμή αυτή όπως επισημαίνει αφορά τις αστικές περιοχής και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γεωπολιτικές εξελίξεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

«Ούτε την παραμονή θα ξέρουμε, αλλά υποθετικά η τιμή εκκίνησης αναμένεται από 1,10 ώς 1,20 ευρώ/λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι αλλαγές είναι από τα διυλιστήρια. Αυτή τη στιγμή η απλή αμόλυβδη στην Αττική και Θεσσαλονίκη είναι1, 75- 1,80, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38», συνέχισε η κ. Ζάγκα.

Ωστόσο αναφέρθηκε και στις καταγγελίες για νοθεία, επισημαίνοντας πως ο χώρος τους γέμισε παρεμπόριο. «Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη», τόνισε.

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δώ κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 φυσικά πονηρεύομαι», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο παράνομο – λαθραίο ναυτιλιακό καύσιμο τονίζοντας ότι η ΑΑΔΕ σωστά υποχρέωσε με τσιπάκι σε τελωνεία και πλωτά μέσα.

vradini.gr