«Ξαναζωντάνεψε» η οικοδομή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν φθάνουν ούτε τα υπάρχοντα συνεργεία, δήλωσε στο Ράδιο Ένα και τον Γ. Καρεκλίδη, ο ιδιοκτήτης καταστήματος οικοδομικών υλικών στον Βόλο, Πασχάλης Πασχαλόπουλος .

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, βρισκόμαστε σε μια άνθηση τον τελευταίο καιρό, «ξαναζωντάνεψε» η οικοδομή αρκετά, σε σημείο μάλιστα, πολλές φορές να υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση και εύρεση των συνεργείων, ώστε να προλάβουν τη ζήτηση».

«Το ανθρώπινο δυναμικό σε Έλληνες έχει λιγοστέψει , αλλά υπάρχουν αλλοδαποί που έχουν οργανώσει συνεργεία δικά τους , που είναι και καλοί στη δουλειά τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι για τα μπετά, τα συνεργεία που είναι διαθέσιμα, είναι λιγότερα απ΄τη ζήτηση που υπάρχει!

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, αυτό βέβαια, μπορεί να δείχνει ίσως μια πλασματική όψη, καθώς δεν ξέρουμε μέχρι που θα φθάσει η πορεία της οικοδομής και εάν πωληθούν διαμερίσματα κλπ».

Έχουν συμπιεστεί τα κοστολόγια

Σε ότι αφορά στο κόστος, «εμείς τα κοστολόγια τα έχουμε συμπιέσει, ώστε, τόσο ο κατασκευαστής όσο και ο ιδιώτης, να μπορέσει να αποπερατώσει την κατασκευή συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια.

Οι αυξήσεις στις τιμές το προηγούμενο εξάμηνο ξέφυγαν αρκετά τονίζει ο κ. Πασχαλόπουλος, ενώ όπως σημείωσε, «το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται μια μικρή πτωτική τάση της τιμής στο σίδηρο, ενώ στο μονωτικό- αφρολέξ, που είναι καθαρό προϊόν πετρελαίου υπάρχει μια τάση να σταθεροποιηθεί, αλλά γενικά η οικοδομή έχει αυξήσει το κοστολόγιό της».
Ανέγερση κατοικιών

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλόπουλο, αυτή την στιγμή πρέπει να γίνονται 15-20 κατοικίες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια και από ιδιώτες , να μονώσουν τα ακίνητά τους και εκεί υπάρχει μια ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, ώστε να μπορέσουν να γλιτώσουν τη θέρμανση .
Κάνοντας αναφορά στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας, τόνισε υπάρχει κινητικότητα, ενώ στην πόλη, παλιά κτήρια γίνονται κατοικίες και για φοιτητές, ενώ ομολόγησε, ότι τελικά, «αυτή την άνθηση ίσως να μην την περιμέναμε. ..».

Απαντώντας στο ερώτημα τι ευνόησε στην άνθηση, ο κ. Πασχαλόπουλος είπε ότι κάποιοι έχουν κάποια χρήματα και βρίσκουν τώρα τη σωστή χρονική στιγμή να προχωρήσουν, κάποιοι για να γλιτώσουν άλλα χρήματα, όπως από την ενέργεια. Σε ό,τι αφορά στα προγράμματα όπως το εξοικονομώ, τόνισε ότι βοηθούν αλλά καθυστερεί η αποπληρωμή συνήθως του προγράμματος. Υπάρχουν βέβαια και γραφεία που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα, τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «γενικότερα υπάρχει μια ανοχή και στις αποπληρωμές».

magnesianews.gr