Ο κύβος ερρίφθη, η φημολογία επιβεβαιώθηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι ως προπονητής κάποιου συλλόγου αυτή τη φορά αλλά ως ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Ο νέος πρόεδρος που θα προκύψει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά τις εκλογές στις 22 Ιουλίου, ο Μάκης Γκαγκάτσης (μοναδικός υποψήφιος), κατέληξε σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού (μεταξύ άλλων ομάδων) προκειμένου ο Γιοβάνοβιτς να ηγηθεί της προσπάθειας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρώτος στόχος αφορά το Nations League, με τον πρώτο αγώνα της ελληνικής ομάδας να είναι προγραμματισμένος για τις 7 Σεπτεμβρίου με τη Φινλανδία, εντός.

Ο Γιοβάνοβιτς αναλαμβάνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του Εθνική ομάδα, αν και η πρώτη μπορεί να θεωρηθεί ως μη γενόμενη καθώς το χειμώνα του 2019 είχε συμφωνήσει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά λόγω της πανδημίας το deal δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει τον Απρίλιο του 2020 χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα παιχνίδι.

Από τον Παναθηναϊκό αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο δίνοντας τη θέση του στον Φατίχ Τερίμ. Πιο πριν είχε εργαστεί στις Νίκη Βόλου, ΑΠΟΕΛ, Ηρακλή, Παναχαϊκή και Αλ Νασρ.

AΠΕ-ΜΠΕ