Εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πολλοί γονείς και υποψήφιοι φοιτητές έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του SPI, του δείκτη τιμών του Spitogatos, σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αύξηση της τάξης του 10% καταγράφεται στις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών σε όλη την επικράτεια στα τέλη Ιουνίου του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά.

Ταυτόχρονα, αύξηση κατά 5% παρατηρήθηκε στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά συνολικά σε όλη τη χώρα, με τις διαθέσιμες φοιτητικές κατοικίες φέτος να είναι, ωστόσο, λιγότερες σε φοιτητουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Λέσβος-Μυτιλήνη.

Παράλληλα, βασικός παράγοντας επιλογής φοιτητικής κατοικίας παραμένει ο όροφος, η επίπλωση και ο αριθμός των υπνοδωματίων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αναζητήσεων.

Στα Τρίκαλα η μέση ζητούμενη τιμή ανέρχεται στα 7,2 ευρώ/τ.μ. παρουσιάζοντας αύξηση 14,9%. 

Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα κάτω από 65 τ.μ. στοιχίζει κατά μέσο όρο 350 ευρώ, ενώ ενός στούντιο φτάνει τα 300 ευρώ.

trikalaenimerosi.gr (Mε πληροφορίες από insider.gr)