Νέες παρεμβάσεις στο στεγαστικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος των υψηλών ενοικίων, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη του στον Αντ1.

Όπως είπε, διερευνούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο “, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου σε “λελογισμένες παρεμβάσεις” στην βραχυχρόνια μίσθωση ώστε περισσότερα σπίτια να διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης αλλά και παραγόντων της αγοράς λέγοντας ότι η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία και όποιοι την εισηγούνται, είτε είναι αντιπολίτευση, είτε βιομήχανος, είτε σούπερ μάρκετ, να κοιτάξουν οι ίδιοι τι μπορούν να κάνουν για τα περιθώρια κέρδους και να μας υποδείξουν ποιους φόρους να αυξήσουμε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η μείωση δεν βγαίνει ούτε για μικρό χρονικό διάστημα, αφού όπως είπε, επανερχόμαστε σε εποχές δημοσιονομικής κανονικότητας, με οροφή δαπανών και όποιος ξεφύγει από αυτούς τους κανόνες μπαίνει σε επιτήρηση.

athina984.gr