Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια. σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς ότι ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας μετά τον σεισμό. Σύμφωνα με πηγές, αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.

Η ελληνική αποστολή υπέβαλε το πρωί κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε να μεταβεί στο εξαώροφο κτίριο και να πραγματοποιήσει σε βάθος έρευνα. Επί τόπου βρέθηκαν 23 διασώστες από την 1η και την 2η ΕΜΑΚ, τρία άτομα ιατρικό προσωπικό, δύο διασωστικά σκυλιά, και δύο ειδικού τύπου οχήματα.

«Σήμερα το πρωί έγινε κατ’ εξαίρεση αίτημα από την ελληνική αποστολή να μας επιτρέψουν να κάνει απεγκλωβισμό σε αυτό το κτίριο, ένα εξαώροφο κτίριο που κάθε όροφος έχει δύο διαμερίσματα. Δόθηκε το πράσινο φως και η ελληνική αποστολή αναχώρησε προς το σημείο, στο κεντρικό μέρος του Χατάι, με ενισχυμένη δύναμη», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο ίδιος ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στην ΕΡΤ πως το συγκεκριμένο σημείο είχε ελεγχθεί από άλλες διασωστικές ομάδες. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ χθες αργά το βράδυ κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων μετέβη στο σημείο όπου πραγματοποίησε επιφανειακή έρευνα, χωρίς όμως αυτή να αποφέρει καρπούς.

naftemporiki.gr