Η εμφάνιση νεκρών ψαριών για μία ακόμη φορά εντός του Παγασητικού και στο παράλιο μέτωπο της πόλης του Βόλου έχει προκαλέσει ανησυχία, ωστόσο οι αρμόδιοι τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού που περνάνε στον κόλπο από την Κάρλα και δεν επιβιώνουν στο αλμυρό νερό.
Το νερό από τις πλημμυρισμένες παρακάρλιες περιοχές συνεχίζει να κυλά προς τον Παγασητικό, και ψάρια του γλυκού νερού, είτε αναζητώντας τροφή, είτε παγιδευόμενα στην έξοδο των νερών, καταλήγουν στο παράλιο μέτωπο όπως σημειώνεται, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ αντέξουν το αλμυρό νερό και να καταλήγουν νεκρά είτε εντός της θάλασσας ή σε παραλιακά σημεία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, από την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας πάντως εξετάζονται δράσεις και κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ώστε να περιοριστεί η έξοδος των ψαριών αυτών από τις πλημμυρισμένες περιοχές της λίμνης Κάρλας στον Παγασητικό, πιθανότατα και με τοποθέτηση ειδικού πλέγματος ή διχτυού. Ωστόσο σημειώνεται ότι οποιαδήποτε κατασκευή δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή του ρου του νερού, καθώς η ορμή του είναι έντονη και θα παρασύρει τα πάντα. από την άλλη, με κάποια ειδική κατασκευή μπορεί να περιοριστεί το φαινόμενο στην έξοδο του νερού προς τον Παγασητικό, αλλά και πάλι σ’ αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί συντονισμός φορέων, όπως με τον δήμο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος, ώστε να καθαρίζεται συνεχώς το σημείο για να μην μπλοκάρει.
Ήδη η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου έχει έρθει σε επαφή με τον Οργανισμό Λιμένος για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και με φορείς όπως ο ΕΟΔΥ και ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής), προκειμένου να ενημερωθεί για το αν χρειάζεται να γίνει κάτι περισσότερο, ωστόσο έλαβε κι από εκεί διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο, και ότι πρόκειται για ψάρια που ζουν σε γλυκό νερό και η είσοδός τους στον Παγασητικό δεν τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Μάλιστα, σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το φαινόμενο, αλλά από τη στιγμή που μεταφέρεται νερό από τις πλημμυρισμένες περιοχές στον Παγασητικό, πιθανότατα θα έχουμε και πάλι επανάληψή του.