Σωτήριες αποδείχθηκαν οι παρεμβάσεις δύο ναυαγοσωστών της εταιρείας in.action στην παραλία της Κριθαριάς και στο Μαλάκι για δύο ηλικιωμένους που ήπιαν νερό και κινδύνευαν να πνιγούν.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη γύρω στις 12 το μεσημέρι όταν στην Κριθαριά ο ναυαγοσώστης της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη των παραλιών που είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία στον Δήμο Βόλου, Βασίλης Σάμιος αντιλήφθηκε ηλικιωμένο να αντιμετωπίζει πρόβλημα, ευρισκόμενος στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα οι άλλοι λουόμενοι είχαν πανικοβληθεί και καλούσαν σε βοήθεια. Αμέσως έτρεξε και τον τράβηξε έξω από το νερό, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε αναπνοή και αισθήσεις, ξεκινώντας να εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ, τοποθετώντας τον σε πλάγια θέση και με τις αναγκαίες τεχνικές κατάφερε να αφαιρέσει το νερό που είχε πιει και μέσα σε πέντε λεπτά, ο ηλικιωμένος επανήλθε.

Παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ, με το πλήρωμα να σπεύδει στο σημείο και να παραλαμβάνει τον άνδρα ώστε να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Ενημερώθηκε και το Λιμενικό που κατέγραψε το συμβάν.

Επίσης στο Μαλάκι, γύρω στη 1 το μεσημέρι ο ναυγοσώστης της in.action Σταμούλης Σαραγγανίδας, που είναι στρατιώτης και υπηρετεί στα ΚΑΑΥ είδε στη θάλασσα ηλικιωμένο να αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ οι άλλοι λουόμενοι καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Τάχιστα ο κ. Σαραγγανίδας έπεσε στο νερό και σταμάτησε λουόμενο που εκτελούσε ΚΑΡΠΑ στον άνδρα. Έβγαλε το θύμα από τη θάλασσα και τον τοποθέτησε σε θέση ανάνηψης, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος να αποβάλει το νερό που είχε κατέβει μέχρι τον πνεύμονα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, με τους διασώστες να διακομίζουν τον άνδρα στο Νοσοκομείο Βόλου.

magnesianews.gr