Έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκτήσει έναν άξιο Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων στο πρόσωπο του πρώην Εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου.
Ο Κουρέτας ετοιμαζόταν να φέρει σχετική πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ωστόσο οι του Αγοραστού το πληροφορήθηκαν και διεμήνυσαν ότι θα ψηφίσουν λευκό, με το επιχείρημα το ίδιο έκανε και η προηγούμενη αντιπολίτευση σε δική τους ανάλογη πρόταση. Επομένως το θέμα δεν προχώρησε καθώς απαιτούνται τα δυο τρίτα των ψήφων του Συμβουλίου.
Ο περιφερειακός συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων, για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων, και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους διοικούμενους. Επίσης, συντάσσει ετήσια έκθεση και μπορεί να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής Διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό.
Η νέα δυστοκία είναι ένα ακόμα βήμα προς τα πίσω που δείχνει πόσο ρηχός παραμένει ο δεύτερος βαθμός στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς, από ιδρύσεώς της, δεν απέκτησε ποτέ Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων, παρότι προβλέπεται…

Από τη στήλη kampos Land του Κώστα Τόλη (εφημερίδα, Κόσμος)