«Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ερημοποίησης της υπαίθρου αλλά και της ερήμωσης των χωριών, καθώς μέσα σε λίγα χρόνια
πολλά από αυτά θα εξαφανιστούν από τον χάρτη…» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας Άκης Νασιώκας, μετά από περιοδεία του σε χωριά της Ελασσόνας.

Ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε τα χωριά Κρανιά, Άκρη και Λουτρό, όπου και συνομίλησε με τους κατοίκους τους, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ερημοποίησης.

«Πρόκειται για μια διαχρονική ευθύνη του κράτους» τόνισε ο κ. Νασιώκας, και υποστήριξε ότι «το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα με τρόπο αποτελεσματικό και αποδοτικό, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και να απειλεί την ελληνική ύπαιθρο».

«Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της υπαίθρου» σημείωσε ο ίδιος, και συγκεκριμένα προτείνει: «να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα σε νέους για να
ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και παράλληλα να ενισχυθούν οι παραγωγοί που χρησιμοποιούν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους καλλιέργειας.

Να υπάρξει ένας σταθερός σχεδιασμός, ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την δημιουργία υποδομών σε κοινότητες που θα στηρίξουν την ανάπτυξή τους με έργα, και θα βοηθήσουν την αναβάθμισή τους».