Σε δήλωση της ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας Ζωή Ακριβούλη, αναφέρει:

“Δυο ημέρες πριν τις εκλογές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και λίγες ώρες πριν τη επίσημη λήξη της προεκλογικής περιόδου. Έφτασε η ώρα των μεγάλων διλημμάτων. Αυτών που ακυρώνουν τη χαλαρή ψήφο, το κρυφό όπλο της ΝΔ. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Ξανά κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;  Όποιος θέλει τη «σταθερότητα» Μητσοτάκη ψηφίζει ΝΔ.

Και έχει εξασφαλίσει μείωση του πραγματικού εισοδήματος κατά 7,4% υψηλούς έμμεσους φόρους που ροκανίζουν το εισόδημα , υπερκέρδη στις εταιρείες ενέργειας και υψηλούς λογαριασμούς για τα νοικοκυριά, περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποίηση του νερού, απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και ενίσχυση ιδιωτικών κολλεγίων, επιτελικό κράτος που παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και οποιον τους ενοχλεί, διαλυμένες υποδομές και λειτουργίες όπως με δραματικό τρόπο είδαμε στην τραγωδία των Τεμπών. Οποίος νομίζει ότι αυτή η κατά φαντασίας σταθερότητα θα βελτιώσει την ζωή του ας τους ψηφίσει.

Όποιος /α όμως δεν το πιστεύει έχει μια επιλογή.

Να στηρίξει με την ψήφο του την μόνη δύναμη που μπορεί να επιτελέσει ένα διπλό στόχο. Να μας απαλλάξει από το καθεστώς Μητσοτάκη και με το πρόγραμμά του να βελτιώσει την ζωή των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Της μεσαίας τάξης που πίστεψε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και έφερε τον Μητσοτάκη στην εξουσία το 2019 και τώρα ζει με επιδόματα στο σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα.

Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε και του λέμε « Ξέρουμε, μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή» Δώστε μας την ευκαιρία για πρώτη φορά να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας χωρίς αυτή την φορά την δαμόκλεια σπάθη της τρόικας. Καταφέραμε τότε -σε αυτές τις τρομερά δύσκολες συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας από τις δυνάμεις που τώρα μας κουνάνε το δάκτυλο -να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και να αφήσουμε γεμάτα ταμεία με 37 δις.

Τώρα χωρις Σόιμπλε και εγχώριους υποστηρικτές του θα εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό , ρεαλιστικο και κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ φιλολαϊκό μας πρόγραμμά. Ξέρουμε γιατί διδαχθήκαμε και από τα λάθη μας.

Μπορούμε γιατί έχουμε πρόταση διακυβέρνησης της χώρας μακρυά από τις ανίσχυρες αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Πρόταση ενωτική , ειλικρινή προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και βασικά το ΠΑΣΟΚ. Πρώτο και τρίτο κόμμα θα μπορούν κατά πάσα πιθανότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση . Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ την Δευτέρα 22 Μαΐου θα συμβάλει με την δύναμη που θα της δώσει ο λαός στην συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Γι’ αυτό στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά κυρίως οι νέοι άνθρωποι, η νεολαία μας των 17 ετών που ψηφίζει για πρώτη φορά! Να μην εκχωρήσει σε άλλους το δικαίωμα να σχεδιάσουν το μέλλον που τους ανήκει. Γιατί δική τους και δική μας είναι η ζωή!

Γιατί ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πριν και πάνω από όλα Δημοκρατία, σημαίνει Δικαιοσύνη, σημαίνει Σταθερότητα, σημαίνει να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα σκοτεινά χρόνια του αυταρχισμού, της διαπλοκής, της αισχροκέρδειας, των σκανδάλων, της αναλγησίας, για να προχωρήσουμε μπροστά. Για την Ελλάδα που χρειαζόμαστε και που μας αξίζει! Γιατί η ζωή είναι δική μας!”