Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος με αφορμή τοποθέτηση που είχε κάνει ο Σπύρος Μπιμπίλας να αποκαλύψει η Εκκλησία πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι, κάλεσε τους βουλευτές να κάνουν το ίδιο και να αποκαλύψουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

«Να βγουν όλοι επισήμως και να μας πουν τι είναι»
Συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος δήλωσε, απευθυνόμενος στον βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σας άκουσα με πολλή προσοχή χθες. Ζητήσατε να αποκαλύψει η εκκλησία πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι. Αφού ο κ. Μπιμπίλας είπε να μας πουν οι ιερείς εάν έχουν ομοφυλόφιλους, να πω το εξής, το πιο απλό. Γιατί δεν ρωτάμε εδώ κ. Μπιμπίλα πόσοι είναι ομοφυλόφιλοι; Να ξέρουμε πόσοι ψηφίζουν και πώς ψηφίζουν. Διότι άλλο να είμαι ολιγάρχης και βουλευτής και να ψηφίζω νόμο υπέρ των ολιγαρχών και άλλο να είμαι εργαζόμενος και να ψηφίζω υπέρ των ολιγαρχών. Να ξέρουμε δηλαδή εάν ψηφίζουμε υπέρ των δικαιωμάτων των δικών μας μόνο, των δικών μας προτεραιοτήτων ή υπέρ του ελληνικού λαού. Δηλαδή αν ψηφίζουμε υπέρ των προσωπικών επιθυμιών μας, υπέρ των προσωπικών μας θέσεων διότι έτσι φαίνεται η διαπλοκή μας. Δηλαδή αν εγώ είμαι ολιγάρχης, εφοπλιστής και νομοθετήσω μαζί με άλλους 152 εδώ ατέλεια και αφορολόγητο για τους εφοπλιστές, αυτό είναι διαπλοκή. Καταλάβατε; Ας βγουν λοιπόν όλοι επισήμως και να πουν: Εγώ δηλώνω αυτό, άρα ψηφίζω αυτό το νομοσχέδιο για αυτόν τον λόγο. Να ξέρουμε γιατί ψηφίζει ο καθένας εδώ μέσα και τι ψηφίζει».

Έντονη αντίδραση Κατρίνη: Τι είναι αυτά που ακούμε;
Οι δηλώσεις του κ. Βελόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη:«Είπε ο Βελόπουλος ότι αν κάποιος βουλευτής είναι ομοφυλόφιλος να το δηλώσει γιατί λέει ότι έχει έννομο συμφέρον με το νομοσχέδιο για τον γάμο όπως θα είχε ένας βουλευτής - εφοπλιστής αν ερχόταν νομοσχέδιο για την ναυτιλία. Τι είναι αυτά που ακούμε; Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται. Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε».

Η απάντηση Μπιμπίλα και η ανταπάντηση της Ελληνικής Λύσης
Τον λόγο πήρε κ. Μπιμπίλας απαντώντας για την αναφορά του για τους «ομοφυλόφιλους ιερείς» λέγοντας: «Δεν το είπα από το βήμα της Ολομέλειας αλλά σε μια στιγμή έντασης. Οι ηθοποιοί έχουν δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους. Οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να είναι άθρησκοι και να είναι το ίδιο πατριώτες. Είμαι άθρησκος αλλά το ίδιο Έλληνας με τον κ. Βελόπουλο και θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου».

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση. Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Είναι θράσος να απευθύνεστε με αυτό τον ιταμό τρόπο στον κ. Βελόπουλο. Να είστε πιο προσεκτικός. Ίσως σας έχει επηρεάσει η δημοσκοπική στασιμότητα» ενώ προς τον κ. Μπιμπίλα σημείωσε «εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Μου λέτε ότι είναι δικαίωμα να είναι κάποιος άθρησκος; Δηλαδή τι μας λέτε ότι είναι δικαίωμα να μην είναι κάποιος πατριώτης;».

ethnos.gr