Η Ιαπωνία επιβλήθηκε με 2-1 της Γερμανίας για τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ. Η ομάδα του Ζάιμε Μοριγιάσου έκανε σπουδαία ανατροπή αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκουντογκάν. Είναι η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης μετά την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία.

Οι Γερμανοί διεθνείς επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν πριν από την έναρξη του αγώνα για τις πρακτικές της FIFA. Οι ποδοσφαιριστές του Χάνσι Φλικ έκλεισαν τα στόματά τους στην ομαδική φωτογραφία τους.

Οι Ιάπωνες άνοιξαν το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Μαέντα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 13′ με το σουτ του Κίμιχ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ξεκίνησαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 16ο λεπτό η «νατσιονάλμανσαφτ» απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ ύστερα από κεφαλιά του Ρούντιγκερ.

Η Ιαπωνία απείλησε με τον Μαέντα και τον Ιτακούρα, αλλά οι παίκτες της δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Γερμανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κέρδισε πέναλτι στο 31ο λεπτό. Ο Γκουντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Γερμανία είχε νέα καλή στιγμή με σουτ του Μουσιάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε μέσω του VAR.

Η Γερμανία μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι με τον Γκνάμπρι στο 50ό λεπτό. Λίγο αργότερα ο Μουσιάλα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά σούταρε άστοχα.

Στο 60ό λεπτό ο Γκουντογκάν είχε δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης οι Ιάπωνες έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση με τον Ασάνο να σουτάρει άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά 9 λεπτά αργότερα, ενώ στο 71′ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μεγάλη φάση με τον Γκνάμπρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νόιερ έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ίτο μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 75ο λεπτό ο Μιτόμα γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Νόιερ απέκρουσε ασθενώς και ο Ντοάν νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα.

Οι Ιάπωνες έφτασαν στην ανατροπή στο 83ο λεπτό. Ο Ασάνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-2.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης. Στις καθυστερήσεις του αγώνα η Γερμανία είχε μία καλή στιγμή αλλά ο Γκορέτσκα δεν έκανε καλό τελείωμα.

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε), Γκνάμρπι (90′ Μουκόκο), Χάβερτς (79′ Φούλκρουγκ)

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Μιτόμα), Εντό, Τανάκα (71′ Ντόαν), Ίτο, Καμάντα, Κούμπο (46′ Τομιγιάσου), Μαέντα (57′ Ασάνο)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ