Αρνητικές επιδόσεις σε 12 τομείς διακυβέρνησης με μοναδική αλλά εντυπωσιακή εξαίρεση το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, καταγράφει η κυβέρνηση σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει τη δυσαρέσκεια της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών για τα πρωτόγνωρα επίπεδα ακρίβειας, εγκληματικότητας και διαφθοράς στη χώρα.

Νέα έρευνα κοινής γνώμης της εταιρείας Public Issue κατέδειξε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αποτιμούν πολύ αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε 12 τομείς, με τα πιο μελανά χρώματα να περιγράφουν την Ακρίβεια, την Προστασία του Πολίτη και τη Διαφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη αντιμετώπιση της ακρίβειας αποδοκιμάζει το 87% των πολιτών που δηλώνει ότι η κατάσταση σε αυτό το πεδίο έχει χειροτερεύσει τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις 5% βλέπει βελτίωση στις τιμές. Αντίστοιχα αρνητική είναι και η κατάσταση στο πεδίο της δημόσιας τάξης στον απόηχο της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής μπροστά στα μάτια της άπραγης ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το 76% των πολιτών δηλώνει σήμερα ότι η κατάσταση στο πεδίο της εγκληματικότητας έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 12 μήνες ενώ μόνο το 5% θεωρεί ότι τα πράγματα καλυτέρευσαν σε αυτόν τον τομέα. Ιδιαίτερα αρνητική είναι και η εικόνα της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο πεδίο της αντιμετώπισης της διαφθοράς με το 70% να διαπιστώνει επιδείνωση της κατάστασης τον τελευταίο χρόνο και μόνο το 7% να εκτιμά ότι υπήρξε κάποια βελτίωση σε αυτόν τον τομέα.

Απολύτως αρνητική είναι η ετυμηγορία της κοινής γνώμης και ως προς τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής σε σειρά άλλων τομέων. Ειδικότερα, το 69% των πολιτών καταγράφει επιδείνωση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, το 66% βλέπει χειροτέρευση στο πεδίο της δημόσιας εκπαίδευσης, το 60% στη Γεωργία και το 58% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε καθοδική πορεία κινείται η κυβερνητική αποτελεσματικότητα και στη διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης (το 58% βλέπει επιδείνωση) στις Δημόσιες Συγκοινωνίες (50% αρνητικές γνώμες έναντι 11% θετικών), στη Μετανάστευση (47% αρνητικές γνώμες έναντι 16% θετικών), στην προστασία του περιβάλλοντος (45% αρνητικές γνώμες έναντι 15% θετικών) και στην αντιμετώπιση της ανεργίας (το 47% καταγράφει επιδείνωση έναντι του 27% που βλέπει βελτίωση).

Λαμπρή εξαίρεση η Όλγα Κεφαλογιάννη

Μοναδική εξαίρεση στην αποτελεσματικότητα του υπουργικού συμβουλίου στα μάτια της κοινής γνώμης αποτελεί ο τομέας του Τουρισμού όπου οι χειρισμοί της αρμόδιας υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη κρίνεται ότι βελτίωσαν την κατάσταση, σύμφωνα με το 44% των πολιτών ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, οριακά καλές επιδόσεις καταγράφει η κυβέρνηση στο πεδίο της εξυπηρέτησης των πολιτών με το 36% να εκτιμά ότι υπήρξε βελτίωση τον τελευταίο χρόνο το 32% να διαπιστώνει επιδείνωση και το 32% να εκτιμά ότι τα πράγματα έμειναν ως έχουν κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

naftemporiki.gr