Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί καρπουζιών στο Μακρυχώρι Λάρισας καθώς βλέπουν τη φετινή παραγωγή μειωμένη στο 50% σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

“Είμαστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι από τη φετινή χρονιά” δήλωσε στην ΕΡΤ ο παραγωγός καρπουζιών από το Μακρυχώρι Λάρισας, Ξενοφών Γκαμπέτας, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στα προβλήματα που προέκυψαν στο φυτό στην περίοδο της καρπόδεσης και από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

“Η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι πάνω από 50%” τόνισε ο Γιώργος Σελιγκούνας που ζήτησε από τον ΕΛΓΑ αλλαγή κανονισμού, ώστε να συμπεριληφθούν και οι ασθένειες των καρπουζιών και οι παραγωγοί να αποζημιώνονται για τις ζημιές που έχουν υποστεί στην καλλιέργεια τους.

“Ειδικά για το καρπούζι, που τα έξοδα καλλιέργειας είναι πολύ μεγάλα ανά στρέμμα και σε λίγες ημέρες θα ξεκινούσε η φετινή συγκομιδή, δυστυχώς φέτος έχουμε μόνο ζημιές. Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν μύκητες με αποτέλεσμα να μην έχουμε παραγωγή”, πρόσθεσε ο Γιώργος Σελιγκούνας που αναφέρθηκε και στην έλλειψη εργατικών χεριών.

Το Μακρυχώρι Λάρισας φημίζεται εδώ και χρόνια για την παραγωγή γευστικών καρπουζιών, τα οποία εξάγονται στην Ρουμανία και Βουλγαρία και ένα ποσοστό στην εγχώρια αγορά.

ertnews.gr