Στο 80% η συμμετοχή στην απεργία, των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ του Βόλου, με συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο προς την πλευρά του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου. Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις προσωπικού και επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής που υπάρχουν σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Ν. Μαγνησίας Βασίλης Βανουτσόπουλος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι απεργούν για την αξιοπρέπειά τους κι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός με τελικό αντίκτυπο στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους, ενώ θα συμμετάσχουν και στην αυριανή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Ο Οργανισμός τόνισε είναι υποστελεχωμένος, έχουν να γίνουν προσλήψεις χρόνια και υπάρχουν ακόμη προβλήματα

Σχετικά με την απόδοση των συντάξεων, ο αντιπρόεδρος είπε ότι υπάρχει το σύστημα αυτοματοποιημένων συντάξεων με τη διαδικασία fast track, αλλά αυτό επιφέρει συσσώρευση εκκρεμοτήτων, τις οποίες το προσωπικό που είναι συνεχώς μειούμενο, να κληθεί να κάνει την ίδια δουλειά σε αργότερο χρόνο.

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, Μαρία Κοτινά εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή, επισημαίνοντας ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2006. “Η υλικοτεχνική υποδομή είναι πολλά χρόνια πίσω, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν, απαιτούνται άμεσα προσλήψεις νέου προσωπικού με δεξιότητες, μόρφωση και ικανότητες, για να υπάρχει η επόμενη μέρα, διότι όπως πάει ο ΕΦΚΑ θα καταντήσει σαν τον ΟΣΕ”, τόνισε.

Τέλος το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου και της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Γιάννης Χατζηγιάννης τόνισε ότι η απεργία είναι από τις πιο πετυχημένες από άποψη συμμετοχής για ζητήματα που αφορούν κύρια την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, κάτι που είναι σημαντικό, λαμβάνοντας υπόψη το τραγικό έγκλημα δεκάδων νέων παιδιών στον ΟΣΕ.
«Με τον ίδιο τρόπο επέρχεται ένας αργός θάνατος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΦΚΑ», τόνισε και πρόσθεσε ότι “υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για πρόσληψη ιδιωτών μάνατζερ για να εξηγήσουν πως πρέπει να δουλεύει ο οργανισμός, η περιουσία του ΕΦΚΑ μεταφέρθηκε σε μια ανώνυμη εταιρία για την αξιοποίηση, στην οποία δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και παρότι είναι μονομετοχική, δεν συμμετέχει κανένας ούτε καν υπάλληλος του ΕΦΚΑ”.

ertnews.gr