Με σημαντικές αλλαγές θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου ο 6ος Πλαστήριος Δρόμος. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης ,αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου, μετά από επιθυμία αρκετών Καρδιτσιωτών δρομέων και όχι μόνο, συμπεριλήφθηκε και θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιμαραθώνιος, με στόχο να διευρυνθεί το φάσμα των δρομέων που θα πάρουν μέρος και θα τρέξουν σε έναν αγώνα καθαρά αντοχής, όπως είναι τα 21.097μ.

Η δεύτερη και πολύ σημαντική αλλαγή είναι η αφετηρία όλων των αγώνων, εκτός των 1000μ που θα τρέξουν παιδιά έως 12 ετών και η αφετηρία θα είναι όπως κάθε χρόνο στην οδό Καραϊσκάκη, στο ύψος του Μασούτη.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου, των 10χλμ και των 5χλμ, θα γίνει για πρώτη φορά από την κεντρική πλατεία , αποφεύγοντας την ταλαιπωρία της μετακίνησης, δίνοντας έτσι έμφαση στο κέντρο της πόλης μας και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους δρομείς, κερδίζοντας χρόνο να περιηγηθούν σ΄ αυτό.

Η εκκίνηση του ημιμαραθώνιου και των 10χλμ θα γίνει ταυτόχρονα και οι δρομείς μέχρι το 5ο χλμ θα τρέχουν στην ίδια διαδρομή προς την αναρρυθμιστική λίμνη. Μετά τα Χίλια Δέντρα και πριν το ξενοδοχείο Thessalikon Grand , οι δρομείς των 10χλμ θα κάνουν αναστροφή, ενώ οι συμμετέχοντες στον ημιμαραθώνιο θα συνεχίσουν μέχρι το ύψος της αναρρυθμιστικής λίμνης περίπου και θα επιστρέψουν.

Όσοι πάρουν μέρος στα 5χλμ θα κάνουν την ίδια διαδρομή, ξεκινώντας δέκα λεπτά αργότερα, μέχρι το ύψος του Νοσοκομείου περίπου και θα επιστρέψουν.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική και θα υπάρχουν σημεία ελέγχου των δρομέων.

‘Ολοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Αξίζει να ενημερώσουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως τα μπλουζάκια θα δοθούν, όπως πέρυσι, σε όσους τερματίσουν στον ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ και στα 5χλμ.

Η εγγραφή στους αγώνες δρόμου θα είναι ,όπως πάντα, ΔΩΡΕΑΝ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν μέρος, να χαρούν και να απολαύσουν τη διαδρομή που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα και φυσικά θα υπάρξει ενημέρωση.