Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα ο προστάτης του Βόλου, Άγιος Νικόλαος . ΑΤο πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Εκεί ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, συνέδεσε τον Άγιο Νικόλαο και τον Βίο του με τα παιδιά και έδωσε το δικό του στίγμα, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο με την Κιβωτό του Κόσμου.

«Ο Άγιός μας στη Δύση θέλει να είναι ο Άγιος των παιδιών, έστω κι αν έχουν παραμορφώσει τη μορφή του και για μας είναι ο προστάτης της ψυχής και του σώματος κάθε παιδιού. Και δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τα παιδιά παρασυρόμενοι από γεγονότα που εξελίσσονται και θέλω να πιστεύω ότι θα φανούμε όλοι αντάξιοι των περιστάσεων, να υπερασπιστούμε τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε αδελφό μας και ιδιαίτερα τα παιδιά, γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι ο κατεξοχήν Άγιος που απαρνείται κάθε βία γιατί είναι ο άγγελος και ο άνθρωπος της πραότητας.

Έτσι θέλουμε να βλέπουμε κι εμείς την πόλη μας, να βιώνουμε την Ορθοδοξία μας. Υποδεχτήκαμε και υποδεχόμαστε παιδιά απ’ όλο τον κόσμο και στεκόμαστε κοντά τους με στοργή και αγάπη. Φιλοξενούμε στα σχολεία, δίνουμε ότι έχουν χρειαζούμενο, σταθήκαμε απέναντι στον κάθε άλλο ως μια ζωντανή εικόνα του Θεού. Έτσι πορευόμαστε ενωμένοι, άρχοντες και λαός αυτού του τόπου», είπε χαρακτηριστικά, περνώντας ένα σαφές μήνυμα για την υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα.

magnesianews.gr