Σε μεγάλο πρόβλημα για τις καλλιέργειες καλαμποκιού εξελίσσονται οι επιδρομές αγριογούρουνων που καταστρέφουν μέχρι και ολοκληρωτικά σοδειές.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας επισημαίνοντας παράλληλα και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ζημιές δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Αυτό, συμπλήρωσε, δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα και τις επιπτώσεις του.

Οι περισσότερες καταστροφικές επισκέψεις γίνονται σε καλλιέργειες που βρίσκονται σε περιοχές κοντά σε βουνά, αλλά δεν περιορίζονται εκεί καθώς έχουν σημειωθεί και στο αγρόκτημα του Παλαμά όπως και στον Κοσκινά, υπογραμμίζει ο κ. Τζέλλας.

Σε ότι αφορά τώρα στην αρδευτική περίοδο που έχει μπει σε φουλ ρυθμούς, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ανέφερε ότι προς το παρόν εξελίσσεται ομαλά χωρίς να παρουσιαστούν κάποια ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο.

Τέλος επισήμανε την οψιμότητα των καλλιεργειών βαμβακιού λόγω των γνωστών προβλημάτων που υποχρέωσαν τους αγρότες σε πολλαπλές επανασπορές εκτινάσσοντας το κόστος παραγωγής.

KarditsaLive.Net