Μακρυχώρι Τεμπών: Άρχισε η συγκομιδή καρπουζιών

Άρχισε η συγκομιδή των καρπουζιών στο Μακρυχώρι Τεμπών, όπου καλλιεργούνται πάνω από 3.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ξενοφώντα Γκαμπέτα, παραγωγό, το σωστό καρπούζι φαίνεται από το πράσινο κοτσάνι, από τις ανοιχτόχρωμες ρίγες του και από τον ήχο του που είναι σαν σφυρίχτρα και όχι βαθύς, όταν το χτυπάμε.

Η φετινή παραγωγή, είπε ο κ. Γκαμπέτας, είναι πολύ καλή, ήταν πρώιμη η χρονιά, και η συγκομιδή ξεκίνησε από τις 15 Μαΐου, δηλαδή δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 80 % της παραγωγής και οι παραγωγοί πωλούν στα 30 λεπτά το κιλό στους εμπόρους.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, ο κ. Γκαμπέτας, η έλλειψη εργατικών χεριών, όλοι αλλοδαποί, δυσχεραίνει για άλλη μία φορά τη συγκομιδή.

Τα καρπούζια από το Μακρυχώρι εφοδιάζουν την τοπική αγορά, τα οπωροπωλεία της Θεσσαλονίκης αλλά εξάγονται και σε Πολωνία, Τσεχία Βουλγαρία, Ρουμανία. Η φετινή παραγωγή ανέρχεται στους επτά τόνους το στρέμμα, συνολικά δηλαδή 2, 5 εκατομμύρια κιλά.

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.