Το Lemon, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό -σε καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνική προσαρμογή του Μελαχρινού Βελέντζα- συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα και το γιορτάζει με μία μεγάλη περιοδεία! Η βραβευμένη θεατρική παράσταση που ταξιδεύει από το 2018κυρίως σε αποκεντρωμένες περιοχές, έρχεται για πρώτη φορά στην Τσαγκαράδα και για 1 μόνο παράσταση τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 21:15 με την υποστήριξη του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας.

Το πολυταξιδεμένο Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία ενθουσιάζει θεατές και κριτικούς σε όποιο σημείο του χάρτη κι αν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Το έργο έχουν παρακολουθήσει πάνω από 17.700 θεατές, ενώ μετρά 160 παραστάσεις ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα!

Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε αγκυροβολημένο καράβι, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemonχαρτογραφεί κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές!

Το έργο για την ιστορία του πιανίστα 1900επιστρέφει στο Πήλιο μετά την παράσταση αλληλεγγύης για τα Ελεύθερα Νερά στο χωριό των Σταγιατών τον Ιούλιο του 2020, καθώς επίσης και τη sold-outπερυσινή παράσταση στο θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Έγραψαν για το Lemon

«...η ενέργειά τους πλημμυρίζει τη σκηνή...

  μια ευρηματική παράσταση για δύο ηθοποιούς...»

Αθηνόραμα | Τώνια Καράογλου

 

«Όσοι την είδαν, γράψαν τα καλύτερα.

  Και ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή μου,

  θα συμφωνήσω με όλους τους συναδέλφους!»

Η Εφημερίδα των Συντακτών | Νόρα Ράλλη

 

«Τα δίνουν πραγματικά όλα επί σκηνής!»

Euronews | Γιώργος Μητρόπουλος

 

«...ένα 2 menshow

AthensVoice | Τσιτσόπουλος

 

Είπαν για το Lemon

https://www.youtube.com/watch?v=E0aqpYX111U&t=2s

 

Ενέργεια που κατακλύζει τη σκηνή, συγκινεί και συναρπάζει σε 70 καταιγιστικά λεπτά μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας που φέρνει στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα:

«Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι;»

 

Καλλιτεχνική δράση πριν την παράσταση

🍋«Pianovideo στον υπεραιωνόβιο πλάτανο» |Κυριακή 21 Ιουλίου Πλατεία Αγίας Παρασκευής Ο Μελαχρινός Βελέντζας δημιουργεί ένα ακόμη πρωτότυπο pianovideoεμπνεόμενος αυτή τη φορά από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και εξερευνώντας τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και τη φύση σε έναν κόσμο ακραίας ταχύτητας.

Δείτε εδώ κάτι αντίστοιχο: https://www.youtube.com/watch?v=oJMy3VAIZ30

 

🍋 Σημείωμα από την ομάδα του Lemon

«Πιστεύουμε ότι θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές. Ταξιδεύουμε κυρίως σε αποκεντρωμένες περιοχές της Ελλάδας προσαρμόζοντας την ιστορία του πιανίστα 1900 στον κάθε φορά διαφορετικό τόπο και δημιουργώντας μία πρωτότυπη εμπειρία για τους θεατές και για εμάς. Επιθυμία μας είναι να παρουσιάσουμε αυτό το έργο σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές των οποίων οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι από μία πολιτιστική δυνατότητα. Παρακολουθώντας τη θεατρική παράσταση Lemon, υποστηρίζετε την πολιτιστική μας πρόταση για ένα θέατρο ενεργό, με κοινωνικό αποτύπωμα και προσβάσιμο στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. Στόχος αυτού του κύκλου παραστάσεων μέχρι τη μεγάλη γιορτή στο Θέατρο Βράχων στις 26 Σεπτεμβρίου παρέα ξανά με τον Σταύρο Λάντσια είναι να αποκτήσουμε το δικό μας βαν που θα μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε ακόμη περισσότερο για να προσφέρουμε αυτή την πολιτιστική δυνατότητα.»

   

Ακολουθήστε το ταξίδι του Lemon!

Facebook Page|Instagram| Official Site | YouTube

Η ταυτότητα της παράστασης

«Lemon»

Είδος: performance

Διάρκεια: 70 λεπτά

*Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους

**Μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ηθοποιούς της παράστασης.

 

Συντελεστές

Ιδέα-Καλλιτεχνική Διεύθυνση-Σκηνική Προσαρμογή: Μελαχρινός Βελέντζας

Συγγραφέας: AlessandroBaricco

Mετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου

Διασκευή - Σκηνοθεσία-Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κατασκευή πιάνο: Θωμάς Μαριάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ήχος-Φώτα: Λευτέρης Δούρος

Χορηγίες: Κατερίνα Ποδηματά

Παίζουν:Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Παραγωγή: MV Productions

 

Πληροφορίες

Θέατρο Τζένη Καρέζη | ΕΟ Τσαγκαράδας Χορευτού, Άγιος Δημήτριος | ΤΚ 370 12

Δευτέρα 22 Ιουλίου | 21:15

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό) & 12 ευρώ (μειωμένο: ανέργων, κάτω των 18, άνω των 65, ΑμΕΑ, φοιτητικό, οικογένειες 4 μελών και άνω)

Ομαδικά εισιτήρια (10 άτομα και άνω): 12 ευρώ

https://www.more.com/theater/tour/lemon-2024/

🍋 Μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας για την απόκτηση του βαν και συνολικά το ταξίδι μας αγοράζοντας την τσάντα Lemon που θα βρείτε κατά την είσοδό σας στο καρνάγιο την ημέρα της παράστασης. Επίσης, μπορείτε να την αγοράσετε και ηλεκτρονικά μαζί με το εισιτήριό σας.

#lemon #lemontour #melachrinosvelentzas #θέατρο_υπάρχει_όπου_υπάρχουν_θεατές #mvproductions#pelion

Πληροφορίες & Προαγορά ομαδικών εισιτηρίων: 6977 77 38 75

Mail: melachrinos.velentzas@gmail.com

   

Υπόθεση του έργου 

Το έργο εξελίσσεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, πάνω στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, το οποίο πραγματοποιεί το υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στην Αμερική. Ένα νεογέννητο μωρό εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια πάνω στο πιάνο με την ουρά, στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης. Ο ναύτης που το βρίσκει του δίνει το δικό του όνομα: Ντάννυ Μπούντμαν και μαζί το παρατσούκλι Τι Ντι Λέμον(από την κούτα των λεμονιών) προσθέτοντας και το 1900 (από τη χρονιά που το βρήκε).

Ο Ντάννυ πεθαίνει και ο 1900 μένει ορφανός για δεύτερη φορά. Πάνω στο πλοίο, ο ενήλικας πια ήρωας της ιστορίας μας γίνεται ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού και η φήμη του απλώνεται στη στεριά, όμως εκείνος δεν κατεβαίνει ποτέ εκεί. Γνωρίζει πάνω στο πλοίο τον έναν και μοναδικό του φίλο, τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ.

Ο τελευταίος τον παροτρύνει διαρκώς να κατέβει στη στεριά, προκειμένου να εξαργυρώσει το ταλέντο του και να ζήσει μία “κανονική” ζωή. Τα χρόνια περνούν και ο Τιμ Τούνυ έχει κατέβει στη στεριά όταν κάποια στιγμή μαθαίνει πως το Βιρτζίνιαν -σαπιοκάραβο πια μετά τον πόλεμο- είναι έτοιμο προς ανατίναξη. Ο τρομπετίστας ανεβαίνει ξανά στο Βιρτζίνιαν και βρίσκει τον 1900 πάνω στο δυναμίτη. Λίγο πριν την έκρηξη, οι δύο φίλοι μας αφηγούνται τη ζωή τους πάνω στο πλοίο. Και κυρίως τη ζωή του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά.

 

Το Lemonέρχεται στην Τσαγκαράδα μετά τηsold-outγιορτή στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου (Δευτέρα 3 Ιουνίου) σε μια γιορτή για τα 6 χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα με επίσημο καλεσμένο της εορταστικής βραδιάς τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Σταύρο Λάντσια.  Ο κύκλος των παραστάσεων του καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί στη Σκιά των Βράχων ξανά με τον Σταύρο Λάντσια την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου (Ανοικτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη – Φεστιβάλ Βράχων 2024).

 

🎵Πρόγραμμα Περιοδείας 2024 - 2025

Ακολουθήστε το ταξίδι του Lemon, καθώς θα ανακοινώνονται νέοι προορισμοί σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, το Lemonπρογραμματίζει τα ταξίδια του και στο εξωτερικό. Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2024 θα ξεκινήσει η πανελλαδική καμπάνια "Φώναξε το Lemon στον τόπο σου", όπου οι ντόπιοι κάτοικοι θα μπορούν να προσκαλέσουντoLemonαπό οποιοδήποτε σημείο του χάρτη κι αν βρίσκονται.

🍋 Θεσσαλονίκη / Θέατρο Αυλαία / Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαΐου

🍋 Πανόραμα Άργους / Μουσείο Μελισσοκομικής Τέχνης Άξιον Εστί / Σάββατο 25 Μαΐου | SOLD-OUT

🍋 Πειραιάς / Δημοτικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή)

Lemon ft. Σταύρος Λάντσιας (Lemon in Concert) / Δευτέρα 3 Ιουνίου | SOLD-OUT

🍋 Τρίκαλα / Ανοικτό Θέατρο Φρουρίου / Σάββατο 6 Ιουλίου

🍋 Λαύριο / Καρνάγιο Γαϊδουρόμαντρας / Σάββατο 20 Ιουλίου

🍋Τσαγκαράδα Πηλίου / Θέατρο Τζένη Καρέζη / Δευτέρα 22 Ιουλίου

🍋 Αγία Άννα (Παππάδες) Εύβοια / Δασικό Χωριό Εύβοιας / Tρίτη 30 Ιουλίου

🍋 Τήνος / Βώλακας / Θέατρο Βωλάξ / Σάββατο 3 Αυγούστου

🍋Φουρνή Λασιθίου / Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου / Τετάρτη 7 Αυγούστου

🍋 Ψάρι Αρκαδίας / Ανοικτό Θέατρο Αρκαδιανής / Σάββατο 10 Αυγούστου

🍋 Τυρός Αρκαδίας / Ανοικτό Θέατρο / Δευτέρα 12 Αυγούστου

🍋Λιβαδειά / Ανοικτό Θέατρο Κρύας / Φεστιβάλ Τροφώνια/ Τετάρτη 28 Αυγούστου

🍋Δυτική Μάνη / Ανοικτό Θέατρο Πλάτσα / Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

🍋Νάουσα / Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

🍋Θέατρο Βράχων / Ανοικτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη /

Lemonft. Σταύρος Λάντσιας (LemoninConcert) / Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου