Στα τελειώματα είναι οι κοπές τριφυλλιού, που πιάνει υψηλές τιμές στην αγορά και βάζει (όσον αφορά στο αποθηκευμένο προϊόν), υποθήκες για ακόμα υψηλότερες τιμές μέσα στο χειμώνα.

Από την άλλη, οι κτηνοτροφικές μονάδες, ανάλογα πώς θα πάει και ο καιρός, θα κληθούν να σηκώσουν μεγάλα βάρη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν.

Νομός Λάρισας: Μεγάλα τα κόστη για άρδευση

Ο κ. Στέλιος Ευσταθίου, παραγωγός τριφυλλιού από το Καστρί Αγιάς Λάρισας δήλωσε τα εξής στον ΑγροΤύπο: «ολοκληρώσαμε και το έκτο χέρι και έχουμε το τριφύλλι στην αποθήκη. Ζήτηση υπάρχει μεγάλη από τους κτηνοτρόφους. Από την αποθήκη δεν δίνουμε ακόμα προϊόν. Η τιμή φέτος όλη τη σεζόν κυμάνθηκε στο χωράφι στα 25 με 28 λεπτά ανά κιλό στον παραγωγό. Στα τέλη Οκτωβρίου θα κόψουμε ακόμα ένα, το τελευταίο και θα το κάνουμε ενσίρωμα. Αυτό θα είναι έτοιμο να καταναλωθεί από αρχές Δεκεμβρίου.

Το έκτο χέρι είχε απόδοση ικανοποιητική, στα 280 κιλά ανά στρέμμα. Γενικά φέτος οι αποδόσεις ήταν καλές. Μοναδικό πρόβλημα για μας φέτος ήταν τα υπέρογκα κόστη για νερά, ρεύματα, πετρέλαια και λοιπά αναλώσιμα. Τη νέα χρονιά θα βάλω και πάλι τριφύλλι σταθερά, γύρω στα 200 στρέμματα, ίσως και λίγο παραπάνω».

Λείπει χρήμα από την αγορά

Καθισμένη βλέπει την εγχώρια αγορά πλέον ο κ. Κώστας Καραγιώργος, έμπορος τριφυλλιού από την περιοχή των Φαρσάλων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στον ΑγροΤύπο δεν υπάρχει πλέον ιδιαίτερη ζήτηση καθώς οι μονάδες δυσκολεύονται κι ενώ οι τιμές για το προϊόν από αποθήκη κυμαίνονται στα 30 με 33 λεπτά το κιλό.

agrotypos.gr