Τον αποτροπιασμό του από την επίθεση στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, εξέφρασε ξεκινώντας την καθιερωμένη ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η πολιτική βία είναι μη αποδεκτή». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πενθήμερη εργασία, αλλά και τα φαινόμενα παραβατικότητας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθειά της να επιβάλει νομιμότητα παντού.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα φαινόμενα παραβατικότητας, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την καταπολεμήσει - όχι μόνο στη Μύκονο - «αλλά και οπουδήποτε αλλού οι σκιές της νύχτας νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν το σκοτάδι», επησημαίνοντας ότι νομιμότητα θα υπάρχει παντού με δραστικές παρεμβάσεις τόσο σε χώρους όπου γίνονταν ανεκτές καταφανώς παράνομες συμπεριφορές, όπως στα Πανεπιστήμια, όσο και τις φυλακές.

Εξαήμερη εργασία

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαήμερη εργασία προκειμένου όπως τονίζει να αποκαταστήσει την αλήθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι η 5μερη εργασία δεν καταργείται.

«Απλά» υπογράμμισε, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, «δόθηκε η δυνατότητα για μια πρόσθετη βάρδια εργασίας σε συγκεκριμένους και ελάχιστους κλάδους της οικονομίας, όπως επιχειρήσεις που λειτουργούν αδιάκοπα 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα με τουλάχιστον 3 συνεχόμενες βάρδιες. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να εφαρμοστεί από επιχειρήσεις που λειτουργούν επίσης επί 24ώρου βάσεως 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα. Δηλαδή ελάχιστες επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, που πρέπει να πληρούν τα κριτήρια και θα ελέγχονται για αυτό από τους επιθεωρητές εργασίας με τη βοήθεια και της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που εφαρμόσαμε πιλοτικά τα προηγούμενα χρόνια και πλέον επεκτείνεται σε όλη την αγορά εργασίας».

«ΔΕΝ αλλάζει το ωράριο απασχόλησης για τους εργαζόμενους σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, γραφεία, τράπεζες ή υπηρεσίες, το έχετε διαπιστώσει όσοι και όσες εργάζεστε σε αυτούς τους τομείς. Ξαναλέω, αφορά μόνο επιχειρήσεις αδιάλειπτης λειτουργίας και φυσικά ισχύουν στο ακέραιο τα πάγια ήδη νομοθετημένα χρονικά όρια εργασίας, χωρίς να διαταράσσεται το ανώτατο όριο της υπερωριακής εργασίας που έχει πλαφόν τις 150 ώρες ετησίως» προσέθεσε ακόμη.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πόσο ξεχωριστός είναι ο φετινός Ιούλιος για τη χώρα μας, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «ο σημαντικός αυτός πολιτικός κύκλος ξεκίνησε με το εθνικό τραύμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, εξελίχθηκε όμως σε περίοδο πολιτικής σταθεροποίησης».

liberal.gr