Στην τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες για το στήσιμο και την έναρξη λειτουργίας της Thessaly EXPO 2022 που ανοίγει αύριο (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου) το απόγευμα τις πύλες της στο κοινό.

Από το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΘ Hellexpo που έχει αναλάβει φέτος το στήσιμο της έκθεσης εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώνουν τις τελευταίες εργασίες στον χώρο,- κυρίως τοποθετώντας τα εσωτερικά διαχωριστικά - μπροστά από τις Καπναποθήκες που έχει ασφαλτοστρωθεί και καλυφθεί από τις μεγάλες τέντες οι οποίες έχουν στηθεί εδώ και λίγες ημέρες καταλαμβάνοντας μια έκταση 3.600 τ.μ., ενώ υπάρχουν και 500 τ.μ. υπαίθριου χώρου.

Μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι πάντως στο χώρο υπήρχαν ελάχιστοι από τους 100 περίπου εκθέτες που είχαν ξεκινήσει να διαμορφώνουν τα περίπτερα τα οποία έχουν νοικιάσει για το τριήμερο της έκθεσης, κάτι που σημαίνει ότι από τις απογευματινές ώρες σήμερα και όλο το τελευταίο 24ωρο μέχρι τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής που ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας θα κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, οι προετοιμασίες θα είναι πυρετώδεις.

Παράλληλα με το εσωτερικό χώρο της έκθεσης, εργασίες εκτελούνταν και στον περιβάλλοντα χώρο από συνεργεία υπαλλήλων των τμημάτων καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας που φρόντιζαν για την ευπρεπή εικόνα, ενώ σε άλλο σημείο ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Σωκ. Μαυρογεώργος είχε συνεργασία με υπεύθυνους της έκθεσης για την ρύθμιση θεμάτων που αφορούσαν την στάθμευση και την ομαλή και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων.

Η Thessaly Expo '22 συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Καρδίτσας και έχει ως στόχο να αναδείξει την επιχειρηματικότητα και να στηρίξει την οικονομία της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μια αφορμή αναψυχής στον κόσμο μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της, όπως επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα & εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση & αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες-φορείς συνθέτουν το περιεχόμενο της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές κατά τη διάρκειά της θα αναδειχθούν τοπικά προϊόντα και παραγωγοί, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παράδοση και η στενή της σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Thessaly Expo πλαισιώνεται επίσης από πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ημερίδα με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός’’: Δύο χρόνια μετά» το Σάββατο και η ημερίδα με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» την Κυριακή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται οι υπαίθριες συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα (Σάββατο 8/10 στις 21.30) και της Παυλίνας Βουλγαράκη (Κυριακή 9/10 στις 21.00), ενώ το «παρών» θα δώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καρδίτσας, καθώς και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Ομαδικές συμμετοχές επιχειρήσεων καταγράφονται από τα Επιμελητήρια της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και των Τρικάλων, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα περίπτερα των οποίων όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές θα μπορούν οι Καρδιτσιώτες να ενημερωθούν και για την πορεία των αιτήσεών τους για τις αποζημιώσεις του Ιανού, καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, οι Δήμοι Καρδίτσας, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Σοφάδων.

karditsaLive.Net