Η διέλευση λεωφορείων και άλλων βαρέων οχημάτων από τον δρόμο Μουζακίου - λίμνης Πλαστήρα, θα πρέπει να αποκλειστεί τουλάχιστον για όλη την φετινή χειμερινή περίοδο. Τα μικρότερα οχήματα διατηρούν ελπίδες αλλά με βεβαιότητα δεν μπορεί να μιλήσει ακόμα κανένας.

Αυτή είναι η εικόνα που αποκόμισε το KarditsaLive.Net, μιλώντας με τους αρμοδίους, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο του δρόμου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, στο τμήμα μεταξύ Ανθοχωρίου και Κερασιάς, λόγω επικινδυνότητας από τις ζημιές στο οδόστρωμα, αλλά και επιδείνωσης των πρανών του ρέματος.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, ο δρόμος έκλεισε στις 25 Νοεμβρίου και για 15 ημέρες και συνηγόρησαν σε αυτό τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου, όσο και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας.

Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα και ποια θα είναι η διαχείριση ενός προβλήματος που, πέραν των δυσκολιών που δημιουργεί στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων που διακόπτεται η επικοινωνία τους, βάζει εμπόδια και στην τουριστική κίνηση. Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος είναι βολικός για την σύνδεση Μετεώρων - Τρικάλων - Μουζακίου - λίμνης Πλαστήρα. Και είναι γνωστό ότι αποτελεί στόχο το να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο επ' ωφελεία αυτών των περιοχών. Αποτελεί, δε, απορίας άξιο το γεγονός ότι 26 μήνες μετά τον "Ιανό" δεν βρέθηκε τρόπος να είναι έτοιμος ο δρόμος. Αντιθέτως αντί να αποτελέσει προτεραιότητα βρίσκεται σε στασιμότητα.

Τα επί του παρόντος δεδομένα λένε ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου θα κληθεί να αποφασίσει για το εγγύς μέλλον της προσβασιμότητας του δρόμου. Ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης, με τον οποίο και επικοινωνήσαμε, ανέφερε πως το τμήμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι αρμοδιότητα του Δήμου και γίνονται κινήσεις για να ανακουφισθεί αρχικά το πρόβλημα και να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις.

Αναλυτικότερα υποστήριξε πως αυτό το διάστημα των 15 ημερών, που ήδη τρέχει, θα γίνουν γεωτρήσεις από την ΤΕΡΝΑ στα πλαίσια εκπόνησης μελέτης για το πρόβλημα. Παράλληλα από τον Δήμο θα υπάρξουν παρεμβάσεις στήριξης, βελτίωσης του οδοστρώματος και ειδικής σηματοδότησης, προκειμένου να μην κλείσει εντελώς ο δρόμος. Αυτό που θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ο κ. Στάθης, είναι να παραμείνει ανοιχτός, αφού γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά να χρησιμοποιείται μόνο από μικρά και όχι από βαρέα οχήματα. Προς το παρόν, κατέληξε υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα και γι αυτό τέθηκε εκτός κυκλοφορίας.

Για το θέμα μιλήσαμε και με την επικεφαλής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Πετσιά, η οποία και μας είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δεδομένη επικινδυνότητα. Το κομμάτι αυτό είναι αρμοδιότητα του Δήμου Μουζακίου, συνέχισε και η περιφέρεια έχει αναλάβει την συντήρηση. Εδώ όμως δεν μιλάμε για συντήρηση αλλά για ένα μεγάλο και ακριβό έργο που απαιτεί ανάλογη χρηματοδότηση. Η πρόθεση του υπουργείου, κατέληξε, φαίνεται να είναι το να γίνουν οι μελέτες, για να μπορέσει να υπάρξει εξέλιξη.