Οι κατασκηνώσεις Κερασιάς δεν θα λειτουργήσουν την φετινή θερινή περίοδο, καθώς δεν εξασφάλισαν την σχετική αδειοδότηση από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Το KarditsaLive.Net, μετά και από επισημάνσεις αναγνωστών, επικοινώνησε με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Κυριακό Τσολάκη, αρμόδιο για τη συγκεκριμένη κατασκήνωση, η οποία ως δομή αλλά και ως χώρος είναι ιδιοκτησία του Συλλόγου Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής Καρδίτσας και λειτουργεί από το 1971, με εξαίρεση μία χρονιά την περίοδο του κορονοϊού (2020).

Όπως μας είπε ο π. Κυριακός Τσολάκης η αίτηση κατατέθηκε τον Απρίλιο, με περισσότερα από τα προβλεπόμενα έγγραφα και δικαιολογητικά, γιατί δεν ήταν δυνατόν να τα συγκεντρώσουμε και προσκομίσουμε όλα την ίδια χρονική στιγμή.

Αυτά που έλειπαν, συνέχισε, τα καταθέσαμε στις 20 Ιουνίου αλλά δεν έγιναν δεκτά ως εκπρόθεσμα και έτσι δεν προχώρησε η αδειοδότηση της κατασκήνωσης. Πέρυσι, πρόσθεσε, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας 80 περίπου παιδιά σε δύο περιόδους και φέτος περιμέναμε περίπου 100 αλλά δυστυχώς είναι οριστικό πως η κατασκήνωση δεν θα λειτουργήσει.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε και με αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τον επικεφαλής αυτής κ. Κουμαδίτη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και για την αρχική αίτηση και για τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που είναι μέχρι τις 20 Μαΐου.

Η φιλοξενία νεαρών ατόμων επιβάλλει επιπλέον ευαισθησία σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής, συνέχισε και πρέπει τα δικαιολογητικά να κατατεθούν έγκαιρα για να έχει η υπηρεσία τα χρονικά περιθώρια να κάνει αυτοψίες και ελέγχους πριν προχωρήσει στην αδειοδότηση.

(*) φωτογραφία αρχείου

KarditsaLive.Net (Π.Κ.)