Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες από το νέο περιστατικό κακοποίηση ζώου στον Βόλο, όπου, ένας σκύλος βρέθηκε κατακρεουργημένος, μέσα σε λίμνη αίματος, να κείτεται νεκρός σε πυλωτή πολυκατοικίας.

«Έφερε ένα τραύμα το οποίο προφανώς, επειδή είχε μεγάλη έκταση, είχε προκαλέσει και τον θάνατό του, μάλλον έχει να κάνει με μία πράξη η οποία έχει γίνει από ανθρώπινο χέρι, επί τούτου.

Φαίνεται από τη φύση του τραύματος που έχει ο σκύλος ότι αν προκαλέσεις έναν τραυματισμό τέτοιου στυλ, δεν επιβιώνει μετά το ζώο που τον δέχεται», είπε ο κτηνίατρος Γεώργιος Καλτσάς, που ανέλαβε την υπόθεση.


Ξεψυχούσε στον δρόμο

Αυτή η φρικαλεότητα συνέβη μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτη. Ο σκύλος μαχαιρώθηκε στη μέση του δρόμου, στη διασταύρωση των οδών Σπυρίδη και Καραολή, απέναντι από πάρκο, ανάμεσα στο Παγκύπριο Σχολικό Συγκρότημα και στο 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Τον νεκρό σκύλο αντίκρισαν τα πρωί οι ένοικοι της πολυκατοικίας βγαίνοντας από τα διαμερίσματά τους και αμέσως κάλεσαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, δεν αποκλείεται να πρόκειται για έναν δράστη και όχι για παρέα.

«Θα ήταν λίγο δύσκολο να υπάρχει πολύς κόσμος. Επειδή ο σκύλος εκεί που δέχτηκε το πλήγμα δεν απεβίωσε αλλά διένυσε κάποια απόσταση περπατώντας, θεωρώ ότι αν ήταν αρκετά άτομα θα υπήρχαν και κάποια στοιχεία που θα βλέπαμε στην περιοχή ώστε να συνηγορούν ότι υπάρχει μεγάλη παρέα. Ήταν πολύ ξεκάθαρα στοχευμένο το πού… το τι έπρεπε να κάνει. Δεν μπορείς να βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση και να μην σε επηρεάσει. Συγγνώμη», είπε ο κτηνίατρος.

Το περασμένο Σάββατο, δύο γάτες φέρονται να βρέθηκαν επίσης μαχαιρωμένες στην ίδια περιοχή, με τις Αρχές να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που τριγυρίζει στη γειτονιά και μαχαιρώνει αδέσποτα ζώα.

Η εικόνα από κάμερες ασφαλείας των γύρω σπιτιών και καταστημάτων δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αποκαλύψουν τον δράστη της κτηνωδίας.

Ο Γεώργιος Καλτσάς, κτηνίατρος που ανέλαβε να κάνει την πραγματογνωμοσύνη στο σκυλάκι που έχασε την ζωή του μιλώντας στο Live News ανέφερε σχετικά με την φύση του πλήγματος: «Έγινε με ένα οξύ αντικείμενο που είχε τη δυνατότητα να κόβει. Πρέπει να ήταν ένα αντικείμενο -μεταλλικής φύσης- με ιδιαίτερη κοπτική ικανότητα. Παρατήρησα ότι το ζώο δεν έχει πεθάνει στο σημείο που έχει δεχθεί το πλήγμα. Έγινε με πολύ καλά στοχευμένη κίνηση».

tanea.gr