
Στις πλάτες των Βολιωτών έπεσε το βάρος των συκοφαντιών που εκτόξευσε ο Αχιλλέας Μπέος σε βάρος της εφημερίδας «Μαγνησία», αναφορικά με τις κρατικές δημοσιεύσεις.
Πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Βόλου κατέβαλε στην εφημερίδα Μαγνησία αποζημίωση για ηθική βλάβη, για την προσβολή της προσωπικότητας του εκδότη Αρχιμήδη Καρεκλίδη, για όσα ψευδή και συκοφαντικά είχε ισχυριστεί ο Δήμαρχος Βόλου σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις και σε ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του τον Δεκέμβρη του 2015.
Ο Δήμαρχος Βόλου υποστήριζε ότι η Δημοτική Αρχή Σκοτεινιώτη από την οποία παρέλαβε ο Αχιλλέας Μπέος, έδινε χαριστικά κρατικές δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Μαγνησία», ασκώντας μάλιστα όπως και η ΔΕΥΑΜΒ προσχηματικές αγωγές σε βάρος της εφημερίδας, ζητώντας την επιστροφή χρημάτων που δήθεν καταβλήθηκαν παράνομα για δημοσιεύσεις, οι οποίες και απορρίφθηκαν τελεσίδικα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Αποκλειστικός σκοπός των δηλώσεων και ανακοινώσεων της περιόδου εκείνης, ήταν να πληγεί η εικόνα και η αξιοπιστία της εφημερίδας και τους εκδότη της, δημιουργώντας την εντύπωση στους πολίτες του Βόλου περί διαπλοκής και επιλήψιμων συναλλαγών της «Μαγνησίας» με την προηγούμενη δημοτική αρχή Βόλου.
Παρά το γεγονός ότι η καταβολή της αποζημίωσης δεν αποσβένει σε καμία περίπτωση την οικονομική και ψυχολογική φθορά που υπέστη η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Μαγνησία», η καταδικαστική απόφαση αποτελεί μια μεγάλης σημασίας νίκη, απέναντι σε ένα καθεστώς το οποίο ανέλαβε εργολαβικά, μέσω μιας πρωτοφανούς έκτασης δικαστική δίωξη με αναρίθμητες αγωγές και μηνύσεις, να εξοντώσει με κάθε δυνατό τρόπο ένα Μέσο, όπως η «Μαγνησία» το οποίο ασκούσε και εξακολουθεί να ασκεί συστηματική και τεκμηριωμένη κριτική για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής Μπέου.
Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο TRT για το ίδιο θέμα, ο Αχιλλέας Μπέος είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι στην περίπτωση που οι καταγγελίες του αναφορικά με τις δημοσιεύσεις που λάμβανε η «Μαγνησία» από την δημοτική αρχή Σκοτεινιώτη, δεν ήταν αληθινές, θα ζητούσε δημόσια συγνώμη από τον κ. Καρεκλίδη, επειδή «έτσι κάνουν οι άνδρες που φοράνε παντελόνια». «Αν πραγματικά τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι σήμερα διαψεύδουν εμένα ή αυτά που έχω πει είναι ψέματα θα δηλώσω δημόσια συγγνώμη γονατιστός απέναντι στον κ. Καρεκλίδη» δηλώνοντας απολύτως σίγουρος ότι η «Μαγνησία» «…100% έχει πάρει χρήματα που δεν δικαιούνταν για καταχωρίσεις». Με την κατάληξη της υπόθεσης, έχει ενδιαφέρον πλέον να διαπιστώσουμε αν ο Αχιλλέας Μπέος θα τηρήσει τη δημόσια δέσμευσή του απέναντι στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία».
Συνήγοροι της εφημερίδας “Μαγνησία” και του Αρχιμήδη Καρεκλίδη ήταν οι δικηγόροι Βόλου Νίκος Μόσχος και Χάρις Καροτσάκη.
magnesianews.gr