Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν χθες ένας οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου και ένας άλλος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, κατηγορούμενοι, ο μεν πρώτος για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, ο δε δεύτερος για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Οι δύο οδηγοί είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα στις 30 Μαΐου του 2020 στη λεωφόρο Αθηνών στον Βόλο, εξαιτίας του οποίου ο οδηγός της μοτοσικλέτας, 26 χρόνων σήμερα, να τραυματιστεί. Από το ατύχημα είχε τραυματιστεί και ένας 26χρονος συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας. Το Μονομελές έκρινε ένοχο και καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, τον 68χρονο οδηγό του ΙΧΕ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 68χρονος κινούμενος επί της οδού Φιλ. Εταιρείας με κατεύθυνση τη λεωφόρο Αθηνών, δεν είχε επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή και παραβιάζοντας την πινακίδα στοπ, είχε εισέλθει στη λεωφόρο Αθηνών, χωρίς να ελέγξει και είχε συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 26χρονος. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός της μοτοσικλέτας, που είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα πλευρών, κάκωση θώρακα και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επίσης είχε τραυματιστεί και ο 26χρονος συνεπιβάτης του στη μοτοσικλέτα, που είχε υποστεί κάταγμα λεκάνης, αγκώνα, ωλένης και κάκωση ισχίου. Ο 68χρονος αρνήθηκε στην απολογία του πως δεν είχε επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή, ενώ στη δίκη κατέθεσε και αυτόπτης μάρτυρας. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή, γιατί δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.

e-thessalia.gr