Καρναβάλι και πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις

Σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την καρναβαλική παρέλαση στα Φάρσαλα, προγραμματίζει ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες, αλλά και φορείς της επαρχίας.

«Θέλουμε και φέτος με τις εκδηλώσεις μας, η επαρχία Φαρσάλων κατά την περίοδο των Αποκριών να χαρίσει στιγμές χαράς στους συμπολίτες μας, σε μικρούς και μεγάλους και να γίνει προορισμός για επισκέπτες. Να γιορτάσουμε, να γλεντήσουμε και να τηρήσουμε την παράδοση» σημείωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Η γιορτή της Τσικνοπέμπτης σηματοδοτεί την αφετηρία του Καρναβαλιού και των Αποκριών. Ο Δήμος πιστός στη παράδοση και στο έθιμο της ημέρας, θα διοργανώσει εκδήλωση για τον εορτασμό της.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Λαού ετοιμάζει και φέτος μια ξεχωριστή ημέρα χαράς και αποκριάτικού κεφιού πλαισιωμένη από μουσική και χορό. Η «Evita and the Val Boys» θα στήσουν ένα πάρτι για όλους μας!

Το Σάββατο στις 16 Μαρτίου το μεσημέρι, θα λάβει χώρα παιδική καρναβαλική εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου όπου ζογκλέρ - κλόουν και αποκριάτικες φιγούρες θα διασκεδάσουν τα μικρά παιδιά, με τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων να απασχολούν τα παιδιά με δημιουργικές αποκριάτικες κατασκευές, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Λαού γνωστός DJ θα μας κρατήσει συντροφιά με ένα ποικίλο και κεφάτο μουσικό πρόγραμμα.

Το «Φαρσαλινό Καρναβάλι 2024» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου από τον Δήμο Φαρσάλων με την ενεργή συμμετοχή κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων και επαγγελματικών φορέων της πόλης και της επαρχίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16.30 από την οδό Λαρίσης με τους καρναβαλιστές και τα καρναβαλικά τμήματα, χορεύοντας να δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με κυρίαρχα στοιχεία τη σάτιρα, το γέλιο και τη χαρά για μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, στις 18 Μαρτίου θα τηρηθεί η παράδοση με εκδηλώσεις στις κοινότητες της Υπέρειας στη θέση «Χτούρι», του Ναρθακίου στη θέση «Πλατάνα» και των Βρυσιών στην πλατεία του χωριού. Είστε όλοι καλεσμένοι!

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.