Τελετή ορκωμοσίας 15 προπτυχιακών φοιτητών και 2 αποφοίτων του προγράμματος εξομοίωσης του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  της Δευτέρας (22/7) στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του κτιρίου Α του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού. 

Στην τελετή μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος συγχαίροντας τους νέους πτυχιούχους για την επιτυχία τους, τους καθηγητές τους που συνέβαλαν σ’ αυτή και τους γονείς τους που στήριξαν από την αρχή την προσπάθειά τους να κατακτήσουν την γνώση, καλώντας τους να εργαστούν με ευσυνειδησία σε έναν τομέα όπως των τροφίμων και της διατροφής που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον άνθρωπο και να ζήσουν τη ζωή τους με εγκράτεια, αρετή και ευπρέπεια.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Παν. Πλαγεράς εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην σημαντική στιγμή των αποφοίτων του Τμήματος τους οποίος συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας δύσκολης προσπάθειας και την απόκτηση ενός σημαντικού εφοδίου για να διεκδικήσουν θέση στην αγορά εργασίας, να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τους χώρο ή να συνεχίσουν για μια επιστημονική ακαδημαϊκή πορεία. Ο κ. Πλαγεράς συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Ιωάν. Γιαβάση, τους καθηγητές και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό για το υψηλό επίπεδο του προγράμματος σπουδών και την υποστήριξή του, καθώς και τους γονείς των αποφοίτων.

Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την ξεχωριστή μέρα στη ζωή των αποφοίτων εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ιωάν. Γιαβάσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Τμήμα και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του οι οποίοι μπορούν να απασχοληθούν στη βιομηχανία τροφίμων, στην παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο και την τήρηση συστημάτων και προτύπων ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και ποτών, σε εργαστήρια ανάλυσης τροφίμων-ποτών, σε εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων τροφίμων, σε εταιρίες εμπορίας τροφίμων και πρώτων υλών τροφίμων, καθώς και σε θέσεις επιστημόνων Τροφίμων στο Δημόσιο Τομέα. Παράλληλα έδωσε και κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την περαιτέρω πορεία τους στη ζωή και την εξέλιξή τους ως επιστήμονές και ως άνθρωποι.

Μήνυμα προς τους αποφοίτους απέστειλε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων. Τσιάρας

Ακολούθως οι πτυχιούχοι έδωσαν τον όρκο αποφοίτησης του Τμήματος και παρέλαβαν τα πτυχία τους εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από γονείς συγγενείς φίλους και συμφοιτητές που παραβρέθηκαν στην τελετή.

karditsalive.net