Για κέντρα, τα οποία «μας δείχνουν τα δόντια τους» και επιθυμούν «έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., επισημαίνοντας ότι «εμείς οι Νεοδημοκράτες όμως δεν μασάμε».

«Ο δραστικός εκσυγχρονισμός της χώρας έχει ενοχλήσει πολλούς και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά της πορεία της. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν πολύ ένα πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν «θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», μιλώντας για «αριστερό τραμπισμό σε όλο του το μεγαλείο».

Ανέφερε, δε, ότι θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Μάιο του 2023.

«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ