Έως τις 22 Οκτωβρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητά είχαν ήδη ενταχθεί στο «ESTIA II» και στο πρόγραμμα «ESTIA 2021» στον δήμο  Λαρισαίων να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα Κάλυψη του Υπουργείου Κοινωνικής συνοχής και οικογένειας @minscfa.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Κάλυψη:

  • διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Καταβάλλεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου μας μέσω του ΟΠΕΚΑ @opeka_official 
  • Το υπουργείο αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.

H εξασφάλιση στέγης για τις ευάλωτες ομάδες και τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε σχετική επισφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας και ειδικά για το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ” είναι ένα από τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να φροντίσουμε οικογένειες με παιδιά, άτομα με αναπηρία, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, νέους ανθρώπους χωρίς σπίτι, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας που διαθέτουν κατοικία είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τη στήριξη αυτών των πληθυσμών, όσο και για την ορθή αξιοποίηση του στεγαστικού μας αποθέματος.

Η αίτηση υποβάλλεται στον Δήμο Λαρισαίων, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η κατοικία, έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, είτε σε έντυπη μορφή στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου (Ίωνος Δραγούμη 3, Λάρισα), είτε σε ηλεκτρονική στο e-mail: nkaimakamis@e-trikala.gr