Ζήτημα ηγεσίας θέτει στο ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ζητά εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά την διεξαγωγή εκλογών από τη βάση, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2024, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ ανοίγει και το θέμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, ζητεί άμεση σύγκληση των οργάνων του κόμματος και επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν στο κόμμα –«και καλώς υπάρχουν»- πρόσωπα με ηγετικές φιλοδοξίες.

«Φίλες και φίλοι. Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια. Όχι με υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική. Μόνο τότε θα δούμε καθαρά πλέον το μέλλον της παράταξης. «ΚΚΕ του Κέντρου» ή Κυβερνητική πρόταση που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και θα γίνει πλειοψηφία», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως με ανάρτησή του αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Παύλος Γερουλάνος έκανε λόγο για «στοχοποίηση μέσω διαρροών» με αφορμή της επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο Αττικής, τονίζοντας παράλληλα πως θα καταθέσει τις απόψεις τους στα αρμόδια όργανα.

Ποιοι βάζουν «πλάτη» για εκλογές προέδρου

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος φέρεται να είπε πως «πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, αν θέλουμε να είμαστε ένα ΚΚΕ του Κέντρου ή να γίνουμε μία πλειοψηφική δύναμη η οποία θα έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνασπίζονται με αυτή την πρόταση, ενώ θεωρείται πιθανό οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Απόστολος Πάνας, Παύλος Γερουλάνος, Μιχάλης Κατρίνης και Μανώλης Χριστοδουλάκης να εκφράσουν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία Κωνσταντινόπουλου.

Όπως αναφέρει το Reader.gr, πρώτες πληροφορίες θέλουν επίσης την Χαριλάου Τρικούπη να απαντά στις «προτάσεις μομφής» κατά της ηγεσίας, αναφέροντας «Δεν θα επιτρέψουμε οι μωροφιλοδοξίες κάποιων να σταματήσουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση θα είναι άμεση και θα δοθεί στο συνέδριο».

insider.gr