Τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες της δυτικής Αθήνας για τη στήριξη που παρείχαν στη ΝΔ κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Περιστέρι. «Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κόμμα αυξάνει το ποσοστό του και τον απόλυτο αριθμό σε ψήφους, ενώ για πρώτη φορά έχει διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο. Αναρωτιέμαι πού κρύφτηκαν αυτοί που έβλεπαν ντέρμπι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «η ελληνική κοινωνία αλλάζει και έχει απαίτηση από ουσιαστικό προγραμματικό λόγο. Οι πολίτες μας επιβράβευσαν που τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, ξαναβάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης, ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος που μόνο εμείς καταφέραμε να εκφράσουμε».

Κάποιοι, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «εξακολουθούν και σήμερα να μην αντιλαμβάνονται τι συνέβη το βράδυ της 21ης Μαΐου. Στις επικείμενες εκλογές, όμως, η κάλπη θα είναι ξανά άδεια, όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή. Σας ζητώ μαζί να δώσουμε τη μάχη για την παράταξή μας και μόνο, για να είμαστε νικητές στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η νίκη αυτή θα βάλει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα. Ένας τρόπος υπάρχει για να απενεργοποιήσουμε οριστικά και αμετάκλητα αυτή την νάρκη, της απλής αναλογικής, να δώσουμε ισχυρότερο ποσοστό στη ΝΔ».

Τα μαθηματικά των εκλογών, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη και ενδεχομένως ο πήχης αυτοδυναμίας να ανέβει. Αυτό που δεν χρειάζεται η χώρα είναι μια ασταθή κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις αλλαγές που υπόσχεται. Μην θεωρήσετε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει κριθεί, να μην πάτε παραλία και να έρθετε όλοι να ψηφίσετε».

«Μόνο ένας υποψήφιος»

Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε: «Ξυπνήστε, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όχι για αντιπολίτευση. Οι πολίτες νοιάζονται πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώνει η επιθυμία να υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω άλλη εκλογή που να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δύο μηνύματα που θα εκπέμψει στο δρόμο προς τις εκλογές: «Την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που ζούμε και το ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που θα μπορέσει να υλοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

Η πολιτική, όπως είπε, «δεν γίνεται με συνθήματα. Ελάτε να αντιπαρατεθούμε ποιος μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα, ποιος θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα αφορά όλες και όλους. Όταν την πάρουμε, θα έχουμε όλοι χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε επενδύσεις, να δρομολογήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τους μισθούς, να στηρίζουμε την κοινωνία, όχι με φόρους αλλά με το πλεόνασμα της ανάπτυξης. Δεν θα ξανατσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενεργοποιώντας πάλι το νόμο Κατρούγκαλου. Όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, και οι πολίτες πηγαίνουν καλά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως «δεν μπορούμε να ανεχθούμε κανέναν εφησυχασμό. Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε, στις 25 Ιουνίου πρέπει να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό. Και μια μικρή γωνιά της Ελλάδος που έμεινε ροζ (Ροδόπη) -και ξέρουμε γιατί- και αυτή θα την κάνουμε μπλε. Προσερχόμαστε στις κάλπες με τον αέρα της νίκης, αλλά και με σεμνότητα και σοβαρότητα. Δεν θα ανεχθώ κανένα φαινόμενο αλαζονείας, θέλουμε ενθουσιασμό, ψηλά τις σημαίες, αλλά όχι περιφρόνηση των αντιπάλων μας»

Απηύθυνε δε κάλεσμα και σε όσους «δεν μας ψήφισαν, να έρθουν κοντά μας. Την επόμενη μέρα θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

Για τις τουρκικές εκλογές, είπε ότι «είχα την ευκαιρία να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου προς τον κ. Ερντογάν. Τις επόμενες ώρες θα του τα πω και τηλεφωνικά. Πάντα τείνουμε χείρα φιλίας, αλλά γνωρίζουμε και τα όρια που κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει, με οδηγό το διεθνές δίκαιο».

euro2day.gr