Ο Λαρισαίος Στέλιος Κακαγιάννης, σκακιστής ο οποίος έχει αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του, ανεδείχθη δεύτερος στο Πανελλήνιο Ατομικό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22-28 Ιουνίου του 2024. Από τους εννέα αγώνες κέρδισε τους επτά και πήρε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία μεταξύ 14-27 Νοεμβρίου.

Εάν μη τι άλλο τα παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι, με τον δικό τους τρόπο, είναι χαρισματικά. Ένας καλός σκακιστής διαθέτει μαθηματικό εγκέφαλο. Έτσι, δεν εκπλήσσει που ο Στέλιος, αν και μόλις στην Β΄ τάξη του δημοτικού, διακρίθηκε και σε διαγωνισμούς μαθηματικών.

Ποδόσφαιρο και πόλο είναι επίσης τα αγαπημένα του παιχνίδια για τις ώρες που αφήνει τα πιόνια και το σώμα αναλαμβάνει δράση.

Ο Μάριος Κακαγιάννης, πατέρας και δάσκαλος του Στέλιου, εξηγεί πως το σκάκι αναπτύσσει την υπομονή, την σκέψη και την λογική. Δηλαδή βοηθά στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης προσωπικότητας. Όπως παραδέχεται από δάσκαλος του γιού του τώρα με το τέλος του παιχνιδιού βρίσκεται στην θέση του ηττημένου.

Η μητέρα, του Χριστίνα Φυτίλη, δηλώνει αποφασισμένη να μάθει το παιχνίδι για να μπορεί να καταλαβαίνει τις ορολογίες, αφού θα πρέπει να συνοδεύει τον γιό της σε αγώνες και θέλει να παρακολουθεί το παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση ο μικρός Στέλιος έχει ένα ενδιαφέρον μέλλον μπροστά του σε όποιον τομέα και αν αξιοποιήσει τα προσόντα του.

ertnews.gr