Σε τροχιά αυστηροποίησης μπαίνει το πλαίσιο για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτεσ, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Μπελάς» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη στο MegaNews 104,6.

Χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο «επιδημία» που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, ο Υπουργός τόνισε ότι οργανωμένα δίκτυα αποσπούν εύκολα μεγάλες περιουσίες. Για την αντιμετώπισή τους προαναγγέλθηκε ευρεία σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα με συναρμόδιους φορείς, όπως τις τράπεζες και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προωθούνται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ώστε οι απάτες στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος -ιδίως όταν στρέφονται κατά ηλικιωμένων- να μετατραπούν σε κακουργηματικές πράξεις με ιδιαίτερα επιβαρυντικό χαρακτήρα.

«Να γίνουν κακουργηματικές πράξεις, να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τους ηλικιωμένους, αυτούς δηλαδή που ξεγελούν και παραπλανούν ηλικιωμένους ανθρώπους και τους παίρνουν την περιουσία, έτσι ώστε να αντιληφθούν όλοι αυτοί ότι υπάρχει αυστηρή τιμωρία» είπε.

tovima.gr