Στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής έχουν ήδη συλλέξει τα πρώτα στοιχεία από την επιχείρηση του Τρικαλινού επιχειρηματία, και μέλους του Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, Γιώργου Γιαννίτση, στη ΒΙΠΕ Λαμίας, η οποία πήρε φωτιά από άγνωστη αιτία το βράδυ της Κυριακής.

Η φωτιά προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση του Αρείου Πάγου καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία ελέγχεται για ακατάλληλο φαγητό σε σχολικά γεύματα. Ωστόσο ο έλεγχος του ΕΦΕΤ δεν είχε ολοκληρωθεί, ενώ έγινε γνωστό ότι από την εργαστηριακή ανάλυση εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος σε γεύματα που είχαν πάει σε σχολεία.

Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία πρωτοδικών της Λαμίας, η Εισαγγελέας  του  Αρείου  Πάγου  ζητά  να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής της μονάδας με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων προ ημερών. Όπως  αναφέρει  χαρακτηριστικά  η  Εισαγγελέας:  «Παρακαλούμε  να  διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας “Γιαννίτση” στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά.»

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr