Οι πρώτες εκτιμήσεις για το μολυσμένο νερό που προκάλεσε τα κρούσματα σχετίζονται με εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περίπου 8 μήνες μετά τις καταστροφές από το πέρασμα του «Daniel» στη Μαγνησία.

«Έγιναν κάποιες εργασίες από τον δήμο στα όμβρια και πιθανότατα μπήκε νερό από εκεί που δεν πρέπει μέσα στο δίκτυο της ύδρευσης. Υπάρχουν θέματα σαλμονέλας, έχουν σφραγιστεί όλες οι περιοχές οι ενδεχόμενες που θα μπορούσαν να πιούν άνθρωποι από την πηγή ή από το σημείο που είναι το επίδικο, δεν πίνουν νερό σε πολλές περιοχές του δήμου», αναφέρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ στους κατοίκους στον δήμο Ρήγα Φεραίου είναι, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει, όχι μόνο να μην πίνουν από το νερό βρύσης, αλλά να μην το χρησιμοποιούν και για την προσωπική τους υγιεινή, ούτε και στο πλύσιμο τροφών και το μαγείρεμα.

Διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο και η διεύθυνση υγείας έχουν προβεί σε δειγματοληψία ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

magnesianews.gr