Μπορεί καθημερινά να καταγράφονται απάτες μέσω διαδικτύου και καταναλωτές να πέφτουν «θύματα» ασυνείδητων, με τις αρχές να συστήνουν προς όλους προσοχή στις αγορές που κάνουν, όμως συμπολίτες συνεχίζουν να εξαπατώνται από επιτήδειους, με τρόπο μάλιστα που πολλές φορές μάλιστα «βγάζει μάτια».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός επαγγελματία στον χώρο της εστίασης, ο οποίος είχε όνειρο ζωής κάποια στιγμή να αγοράσει ένα ακριβό αυτοκίνητο. Δεν είχε όμως τη δυνατότητα να πληρώσει καινούργιο, γι’ αυτό και είχε οργώσει τις μάντρες της Θεσσαλίας και της Αττικής προκειμένου να βρει το όχημα που ήθελε.
Παράλληλα όμως έψαχνε και μέσω διαδικτύου για διάφορες «ευκαιρίες», όχι όμως στις γνωστές σελίδες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των αυτοκινήτων. Αυτό φάνηκε πως ήταν και το μοιραίο λάθος του, αφού «τσίμπησε» σε μία ηλεκτρονική αγγελία ιδιώτη, δελεάστηκε από ένα πανάκριβο αυτοκίνητο το οποίο πωλούνταν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, όμως όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια η λιμουζίνα ήταν… σακαράκα.
Ο ιδιώτης είχε παραποιήσει τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στην αγγελία, όπως επίσης είχαν «πειραχτεί» τόσα τα στοιχεία κατασκευής του αυτοκινήτου όσο και τα χιλιόμετρα.
Ο Βολιώτης επαγγελματίας δεν σκέφτηκε καν να μεταβεί στην πόλη της Βορείου Ελλάδας, όπου υποτίθεται διέμενε ο άνθρωπος που πουλούσε το αυτοκίνητο και αρκέστηκε στο υλικό που είδε ηλεκτρονικά στην επίμαχη αγγελία. Μέσω της τράπεζας απέστειλε 15.000 ευρώ περιμένοντας να παραλάβει το αυτοκίνητο, το οποίο θα μεταφέρονταν στον Βόλο με φορτηγό.
Περιχαρής ανυπομονούσε να το οδηγήσει και να κάνει το «κομμάτι» του σε φίλους και γνωστούς. Όταν όμως έφτασε η ώρα των «αποκαλυπτηρίων» υπέστη σοκ.
Το αυτοκίνητο που ξεφορτώθηκε στον Βόλο δεν είχε καμία σχέση με αυτό της αγγελίας.
Όταν έσπευσε να επικοινωνήσει με τον ιδιώτη το τηλέφωνό του έδειχνε κλειστό, ενώ επίσης «εξαφανίστηκε» και το προφίλ του από το διαδίκτυο. Μέσω μηνυτήριας αναφοράς πλέον αναζητεί τα ίχνη του, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του, επιστρέφοντας φυσικά και το αυτοκίνητο…
Βάσω Κυριαζή (Tαχυδρόμος)