Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 οργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, με κορύφωσή τους την καθιερωμένη παρέλαση το ερχόμενο Σάββατο (11.30 π.μ.).

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.

Φωταγώγηση των δημόσιων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο πλαίσιο και της υπ’ αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β’) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλες τις σχολές, σχολεία και ιδρύματα της πόλης από καθηγητές/καθηγήτριες και δασκάλους/δασκάλες σχετικά με την εθνική επέτειο.

12:00 μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και τις μαθήτριες, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Ηρώο πεσόντων της πόλης μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

07:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

08:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση σημαίας.

10:30 π.μ.: Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Δέσποινα Πατσιατζή, εκπαιδευτικό ΠΕ01 θεολόγο του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

11:00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

11:30 π.μ.: Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών και μαθητριών, προσκόπων, οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.