«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, έδωσε η κυβέρνηση, στους αγρότες. Οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς περιμένουν ακόμη τις ενισχύσεις που υποσχέθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η παραγωγή τους παραμένει αδιάθετη, στα ψυγεία.

Για άλλη μια φορά οι αγρότες βρίσκονται μπροστά σε δυσεπίλυτα προβλήματα, με την κυβέρνηση να απουσιάζει…» δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λάρισας Άκης Νιασιώκας, μετά από συναντήσεις που είχε με αγρότες και συγκεκριμένα με μηλοπαραγωγούς στην Αγιά.

«Το υπουργείο κινητοποιήθηκε μόνο όταν οι μηλοπαραγωγοί έφτασαν στα όρια τους και προχώρησαν σε συλλαλητήρια, για να τους δώσει τελικά ψίχουλα, τα οποία και πάλι δεν είδαν!» υποστηρίζει ο κ. Νασιώκας και σημειώνει: «Οι μηλοκαλλιεργητές της Αγιάς περιμένουν ακόμη την υλοποίηση της εξαγγελίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά, για αποζημίωση μέσω de minimis με το ποσό των 300 ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας ως αντιστάθμισμα στη μείωση του εισοδήματος που υπέστησαν κατά την τρέχουσα περίοδο από το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της ενεργειακής κρίσης, από προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, και από ζητήματα που παρουσιάστηκαν στις αγορές του εξωτερικού και στην εφοδιαστική αλυσίδα».